Pandurii merge pe mâna sud-americanilor

Pandurii reacţionează după plecarea lui Nistor şi aduc doi sud-americani care au mai jucat în Liga 1. Argentinianul David Distefano a semnat deja pe un an iar brazilianul Alex dos Santos Goncalves se pregăteşte să semneze azi. Distefano ar putea fi trecut chiar pe lista UEFA şi să joace în returul de la Braga!

Pandurii se întăreşte în atac după ce l-a pierdut pe Nistor. Mijlocaşul ofensiv Distefano şi atacantul dos Santos sunt ultimele noutăţi pentru trupa lui Pustai.

Unul a semnat, altul se pregăteşte

Pustai vorbea după meciul cu Astra de doi jucători pe care îi aşteaptă la Tg-Jiu. Aceştia sunt argentiniano-italianul David Distefano şi brazilianul Alex dos Santos. Ambii vin din America de Sud, dar nu sunt străini de Liga 1. Mijlocaşul ofensiv Distefano a jucat un sezon şi jumătate la Braşov şi unul la Astra Giurgiu. În vară a reziliat înţelegerea cu Astra şi a ajuns înapoi în Chile la Union San Felipe. Mijlocaşul de 26 de ani e un jucător de profilul lui Nistor, plecat la Evian, doar că piciorul său de bază e stângul. Distefano a semnat deja cu Pandurii pentru un an de zile cu opţiune de prelungire şi s-a antrenat aseară separat de noii săi colegi. Brazilianul Alex dos Santos în schimb a jucat un sezon la Chiajna şi 6 luni la U Cluj, iar din iarnă s-a întors în ţara natală în liga a doua la America Futebol Clube. Vârful de 23 de ani vine să completeze un atac aproape steril. Matulevicius n-a mai înscris de 6 meciuri, iar Adrovic şi Lemnaru nu au niciun gol în acest debut de sezon. Nici dos Santos nu are însă cifre grozave. La Chiajna a dat doar 4 goluri, iar la Cluj unul singur! Din iarnă, de când a revenit în Brazilia, a marcat un singur gol în 7 meciuri. Alex dos Santos va semna cel mai probabil azi cu gorjenii dacă se pune de acord asupra detaliilor din contract. Oficialii gorjeni au anunţat că e posibil ca Distefano să poată fi trecut pe lista UEFA pentru dubla cu Braga şi să joace în returul din Portugalia.

5 – goluri în 33 de meciuri în Liga 1 a reuşit Alex dos Santos Goncalves la Chiajna şi U Cluj

13 – pase de gol şi 7 goluri a bifat David Distefano la Braşov şi Astra în 62 de meciuri. Argentinianul are şi 8 meciuri şi un gol în Cupa României

1 – milion de euro e cota de piaţă a lui Distefano pe transfermarkt. Dos Santos nu are o cotă de piaţă stabilită

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: