Manta, acuzat că predă dreptul muncii după o broşurică

Pe fondul alegerilor la funcția de rector al Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu apar tot felul de sesizări la adresa celor implicați în acest proces, ce scot la iveală bube din trecut. O astfel de sesizare primită la redacție îl acuză de această dată pe profesorul universitar Pantelimon Manta, care în urmă cu cinci ani de zile preda studenților Dreptul Muncii după broșuri care aveau doar 39 de pagini. Plata pentru editarea broșurii, se mai arată în reclamație, a fost aprobată chiar de colegul său, Onisifor Olaru.

Profesorul Pantelimon Manta este acuzat că i-a învățat pe studenți Dreptul Muncii din broșuri care conțineau doar 39 de pagini. Dintr-un document atașat sesizării venite la redacție reiese clar că în anul 2007 cei de la forma ID au studiat Dreptul Muncii după respectiva cărticică, ce nu are nici 50 de pagini.

Manta se apără și spune că notele de curs, ce apar într-o broșură, reprezintă doar actualizări ale legislației, nicidecum cursul său, care are 700 de pagini. ”Eu am actualizat în fiecare an. Acelea sunt actualizări la legislație. Eu am cursul de 700 de pagini făcut acum opt ani de zile, iar la doi ani de zile actualizez modificările  legislative. De asta le scot, ca să le fie util studenților, să aibă modificările la zi, că nu tai paginile din curs să le înlocuiesc cu altele. Așa am făcut la fiecare doi ani de zile. În cea din 2011 am, cuprins mai multe modificări, și are 150 de pagini. S-ar putea ca aceea să aibă 40 de pagini”, explică Pantelimon Manta.

„În loc să mă felicite, mă critică!“

Mai mult decât atât, acesta spune că în ultimul timp, în contextul alegerilor ce vor avea loc în universitatea târgujiană, se caută tot felul de lucruri de cei care nu sunt de acord cu unii sau cu alții. ”Sesizarea vine probabil în contextul alegerilor de acum. E o prostie. Legislația muncii se modifică la doi ani. Este o broșură foarte utilă studenților. Eu cursul și broșura le-am dat la sfert de preț, la 25 de lei. Sunt idioțenii. Am patru rânduri de astfel de broșuri, care se actualizează. Eu după curs predau, dar pentru uzul studenților e normal să actualizez la zi modificări legislative. E chiar de dorit. În loc să mă felicite, mă critică! Se caută tot felul de lucruri. Dar eu sunt obișnuit cu asta din viața politică și administrativă”, mai menționează Pantelimon Manta.

Olaru dezvăluie că acum se aduc cursuri de la Craiova

Pentru broșura respectivă Pantelimon Manta a primit suma de 61 milioane lei. Fișa prin care i s-a aprobat plata a fost semnată de Onisifor Olaru, pe atunci prorector, delegat de rector (care exercita funcția de Secretar General la Ministerul Educației) să  conducă Universitatea ”Constantin Brâncuși. Broșura din 2007 a apărut în peste 100 de exemplare.

Profesorul Olaru Onisifor nu își mai aduce aminte despre ce broșură este vorba. ”Nu îmi aduc aminte despre ce broșură este vorba. Manta atunci era cel puțin conferențiar. Ca să ajungă conferențiar el a trecut printr-o comisie, ia condiția era ca el să aibă o carte. La vremea respectivă, Manta, fiind conferențiar, nu avea cum să predea după o broșură. El preda după un curs, în primul rând un curs al lui. Numărul exemplarelor era determinat de numărul studenților la drept. Eu am auzit de o altă carte, care s-a adus într-un număr fantastic de exemplare, cartea unui cadru didactic din Craiova. S-a adus acum, de curând și oamenii nu au nevoie de ea. S-a băgat la toate facultățile”, afirmă Onisifor Olaru.

Spune totuși că este posibil să fi fost  destinată studenților de la forma ID. ”Poate era pentru ID. La această formă de învățământ studenții vin într-o anumită perioadă, când se predau anumite cursuri de sinteză. Și este posibil ca acea broșură să fie un curs sinteză destinat studenților de la ID”, menționează acesta

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: