Manta: Era normal ca fiul meu să-şi continue activitatea

Consilierul judeţean Pantelimon Manta nu-şi mai încape în pene de la aflarea veştii că fiul său, Dragoş Manta, se află printre cei 80 de norocoşi care au promovat examenul pentru noua structură a Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală de la Târgu Jiu. „Cred că e în obişnuinţa concursurilor ca jumătate să pice”, a spus Manta, făcând referire la numărul mare de respinşi la proba interviului printre care s-au numărat şi foştii comisari ai Gărzii Financiare Gigel Capotă şi Traian Iana. 

Liberalul Pantelimon Manta a declarat pentru Radio Infinit că i se pare normal ca fiul său să se regăsească în noua echipă de inspectori de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Târgu Jiu. Dragoş Manta a candidat pentru postul de inspector antifraudă grad principal la Serviciul de Control Antifraudă 3.  „Este firesc la o asemenea instituţie să fie o selecţie riguroasă, Nici nu e, să zicem, o cădere de meteorit. Până la urmă, au luat jumătate dintr-un număr total. Cred că e în obişnuinţa concursurilor ca jumătate să pice şi jumătate să treacă. E o medie absolut firească, nu mi se pare ceva anormal. Fiul meu a lucrat la Garda Financiară, era normal, după părerea mea, să continue activitatea. El a intrat pe bază de concurs, de altfel şi la examen a fost primul pe grupa lui pe care a candidat, la scris. Nu cred că sunt niciun fel de reţineri sau suspiciuni pentru că la scris, unde nu se poate reţine, a ieşit primul pe grupa lui. La interviu nu s-au mai dat note, s-a mers pe admis şi respins”, a declarat Pantelimon Manta.

Manta: Am avut nişte copii buni

Şi laudele nu se opresc aici. Consilierul judeţean a precizat că ambii copii îi seamănă, spunând că sunt muncitori. „Băiatul meu nu este nici super deştept, nici slab, este deasupra mediei. E muncitor, ca şi celălalt, am avut nişte copii buni. Şi-au văzut de treabă şi reuşesc în viaţă. Eu am fost mândru de ambii copii, şi celălalt când a dat la facultate, au fost 12 pe loc, au fost nişte copii muncitori, cum am fost şi eu. Sigur că mă mândresc cu doi copii buni. Probabil că vor avea mult de furcă cei de la Direcţia Antifraudă, poate că până la urmă evaziunea fiscală e problema numărul 1 a României de 20 şi ceva de ani. Va fi greu.”, a mai spus consilierul judeţean Pantelimon Manta.

CONCURS

Doar 80 din cei 162 de candidaţi prezenţi din toată regiunea Olteniei la concursul organizat în capitală pentru noua Direcţie Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu au reuşit să promoveze cea de-a doua probă, interviul. Aceştia au luptat pentru cele 80 de posturi de inspectori antifraudă nou înfiinţate. Opt din cei 11 foşti comisari ai Gărzii Financiare au fost respinşi la proba interviului, asta după ce au promovat proba scrisă.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: