Manta: Sunt dezamăgit de cum a condus Adrian Gorun

Dezbaterile din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“, privind modalitatea de alegere a rectorului sunt unele cu scântei, judecând după declaraţiile profesorului universitar Pantelimon Manta, Acesta este singurul care a recunoscut faptul că este dezamăgit de felul în care a condus Adrian Gorun subliniind că „a exagerat“ cu autoritatea.

Cum au decurs dezbaterile asupra referendumului pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului?

Au fost şi discuţii în contradictoriu. Eu am avut o părere echilibrată. Până la urmă este destul de discutabil ca fiind modalitatea prin concurs sau prin alegere directă. Tot votul direct al cadrelor universitare ar fi soluţia mai bună, dar până la urmă e bine că s-a pus în discuţie şi oamenii au putut să vorbească şi să îşi pună părerea. Eu cred că e un început în universitate. Până acum era credinţa asta că zice unu şi e literă de lege pentru el.

Au fost certuri, neînţelegeri?

Da, au fost discuţii. Eu, în ce mă priveşte, am avut o relaţie bună în trecut cu Adrian Gorun şi acum eu nu sunt un opozant, să zic un războinic, dar în acelaşi timp am o uşoară dezamăgire pentru modul cum a condus. A făcut şi lucruri bune, dar şi multe rele.

De ce spuneţi că sunteţi dezamăgit ?

S-a înconjurat de mulţi oameni care stau în genunchi şi lucrul acesta întotdeauna nu face bine conducătorului. E bine să fii un conducător autoritar, dar cred că el a exagerat puţin în privinţa asta. Eu îi recunosc şi meritele. În general dezbaterea îl deranjează, adică nu dă drumul la discuţii să se vadă o descătuşare de energii, păreri. Numai că uneori sunt divergenţe. Repet, nu sunt un războinic, dar în acelaşi timp nu pot să stau în genunchi, e felul meu de a fi. Aşa m-a născut mama.

Pentru ce modalitate aţi alege?

Eu sunt pentru o modalitate de alegere directă. Sigur, condiţia este să fie alegerile corecte, adică să nu fie controlat votul.

Dacă s-ar decide ca rectorul să fie desemnat prin concurs, ar fi singurul care ar participa?

Nu, acolo ar fi obligatoriu să fie minim doi. Personal nu poate să fie singur. Eu cred vor fi mai mulţi şi încurajez să fie mai mulţi.

Ştiţi pe cineva care ar dori să candideze?

Nu, deocamdată e prea devreme. Mai sunt opt luni de zile, dar repet, eu încurajez pe cine vrea să candideze. Nu am asemenea ambiţii şi veleităţi, dar încurajez.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: