Manţog, scos din comisia de negociere cu UNPR

Prima şedinţă a conducerii PDL Gorj sub comanda lui Ion Ruşeţ a însemnat primul vot dat în Comisia pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor (CODA) împotriva lui Ionel Manţog. Ruşeţ a propus constituirea unei noi comisii de negociere cu UNPR. Deşi deputatul Militaru a cerut menţinerea comisiei de până acum, din care făcea parte şi Manţog, propunerea a picat la vot. „A fost un vot din care s-a înţeles cum se poziţionează fiecare”, a declarat un membru CODA.

Ion Ruşeţ pare să aibă majoritate în noua echipă de conducere, la formarea căreia a avut de altfel o contribuţie majoră. Faptul s-a văzut atunci când s-a put problema schimbării echipei de negociere cu UNPR, de unde Ruşeţ îl voia schimbat pe Ionel Manţog.

Daniel Burlan a votat împotriva lui Manţog

Cei 35 de membri ai CODA au fost puşi într-o situaţie dificilă atunci când au trebuit să decidă dacă Ionel Manţog să facă parte din această comisie. Propunerea deputatului Militaru a venit în contextul în care nimeni nu era hotărât cine să facă parte din aceasta comisie. „Am văzut că nimeni nu ştia ce propuneri să facă, atunci am propus eu să rămână vechea comisie din care făcea parte şi domnul Manţog, dar nu a trecut la vot”, a declarat Severus Militaru.

Printre cei care au votat împotriva propunerii lui Militaru se află senatorul Ion Ruşeţ, directorul SNLO - Daniel Burlan şi primarul de Negomir - Ion Gruescu. O mare parte dintre primari s-au abţinut, iar alţii au votat pentru  rămânerea lui Ionel Manţog în comisia de negociere.

Printre cei care s-au arătat de partea democrat liberalului se numără deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru, primarul de la Săuleşti Rucsanda Drăghici, primarul de la Turburea - Ion Bîrcă, directorul Complexului Energetic Turceni - Octavian Graure, Gheorghe Mitescu şi Dan Vâlceanu. După îndelungi discuţii echipa de negociere care a fost votată este formată din 7 membri, respectiv Ion Ruşeţ, Severus Militaru, Cosmin Popescu, Dorin Filip, Ion Gruescu, Daniel Burlan şi Maria Moţa.

Graure: Nu face Ruşeţ schimbări în minerit

Deşi se vorbeşte de schimbări de directori, cei din minerit stau destul de liniştiţi. „Nu face domnul Ruşeţ schimbări în cariere sau complexuri. Se va face o evaluare normală, dar nu de domnul Ruşeţ, ci de domnul ministru Ariton”, a declarat Octavian Graure, directorul general al CE Turceni. „Această şedinţă s-a desfăşurat într-un mod normal. Nu vorbim de schimbări, nu ştim ce se va întâmpla în sensul ăsta”, a declarat Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari.

Fostul primar Nanu, din nou în PDL?

După şedinţa de vineri reacţiile celor care au participat nu au fost foarte concluzive, deoarece membrii CODA nu au prea înţeles mare lucru de la preşedintele comisiei de organizare a alegerilor, Ion Ruşeţ. „A fost o şedinţă care s-a desfăşurat în mod normal, sperăm ca lucrurile să decurgă într-un mod liniştit şi să luam decizii corecte pentru partid,” a declarat Maria Moţa. „A fost una dintre cele mai democratice şedinţe. Vrem să aducem în partid cât mai mulţi oameni capabili şi mă refer la oameni care au plecat din partid şi au rămas fideli acestei doctrine. Vă pot da un singur nume, fostul primar Nanu, care după ce a plecat din PD-L nu s-a dus la alt partid”, a declarat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari.

ŞEDINŢĂ

În funcţie de ziua în care se va vota moţiunea împotriva guvernului, următoarea şedinţă CODA  se va reuni pe data de 5 sau 8 noiembrie.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: