Manţog şi Popescu riscă suspendarea din PDL

Elena Udrea a declarat că organizaţia PDL Bucureşti, pe care o conduce, va propune modificarea statutului astfel încă membrii de partid aflaţi în situaţia începerii urmăririi penale să fie suspendaţi. La nivelul judeţului Gorj, doi dintre liderii importanţi ar fi în această situaţie: Ionel Manţog şi Cosmin Popescu. O eventuală suspendare a acestora din partid înainte de alegerile interne din martie ar putea schimba mult datele problemei.

Ionel Manţog a fost trimis în judecată încă din 2006, într-un proces care se judecă la Tribunalul Sibiu şi care pronunţarea judecătorilor se va face în această primăvară. Manţog a anunţat că nu va candida la şefia filialei până nu va primi o soluţie în acest dosar. Cu privire la posibila decizie de suspendare a celor aflaţi în situaţii similare, Manţog a spus că nu are prea multe comentarii de făcut: “Nu am comentat niciodată deciziile care au fost luate în partid şi am dovedit-o atunci când mi-am dat demisia şi din funcţii administrative, şi politice. Pe de altă parte cred că am dovedit eficienţă în activitatea politică, deşi pe nedrept mi-a fost legată de gât o piatră de moară. Şi trebuie să recunosc că dosarul pe care îl am la Sibiu reprezintă în primul rând pentru mine un mare deficit de imagine. Oamenii care au avut ocazia să îmi cunoască faţa reală, nu pe cea construită de media, au rămas alături de mine. Lor le spun că şi suspendat, şi nesuspendat, tot Manţog mă cheamă. Pana la decizia partidului, nu doresc să fac alte comentarii”.

Elena Udrea şi-a motivat propunerea prin aceea că fiecare pedelist urmărit penal aduce un prejudiciu de imagine partidului: "În acest context, am decis că suspendarea respectă, pe de o parte, prezumţia de nevinovăţie, iar, pe de altă parte prezintă o garanţie în plus asupra desfăşurării independente si corecte a unei anchete judiciare”.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: