Marcel Hoară: Un grup de manglitori vrea să ducă la fier vechi UM Sadu

Uzina de armament de la Bumbeşti Jiu este într-o situaţia mai gravă decât oricând, fără contracte, cu salarii diminuate şi date din credite. Democrat-liberalul Marcel Hoară, fostul administrator special de la Uzina Mecanică Sadu, acuză actuala putere că vrea să ducă uzina la fier vechi. Hoară reuşise să aducă uzina pe profit din exploatare, atunci au fost încheiate contracte multianuale și chiar s-au făcut retehnologizări. Hoară crede că Guvernarea PSD-PNL pune în aplicare un plan mai vechi de a pune lacătul pe instituție

Rep.: Ce credeți că s-a întâmplat de s-a ajuns în situația gravă de astăzi?

M.H.:  Pur și simplu își bat joc. Sunt niște manglitori, că nu pot să le spun altfel, niște hoți, incapabili, care nu știu decât să fure. Uzina nu avea voie să-și piardă contractele. Erau contracte multianuale care puteau merge în continuare fără probleme. S-a distrus totul cu Ponta în frunte. Știu că e un grup local de care știe și Ponta și vor să ducă uzina la fier vechi și să pună mâna pe ce e acolo.

Rep.: Cum ați preluat uzina de armament? Care erau problemele la vremea aceea?

Marcel Hoară : Și-au bătut joc de uzină și acum, la fel cum a fost și înainte. Am preluat-o de pe un plan PSD-PNL-ist și voiau să dăm 600 de oameni afară din 900 și să ducă uzina la fier vechi nu știu ce șmecheri locali din zonă. Noi am reușit să menținem toate locurile de muncă și chiar am angajat în plus o sută și ceva de persoane, am făcut contracte și putea să stea lejer în contractele acelea, dacă se țineau de ele, dacă cei din conducere sau cei din plan local erau serioși. Am adus uzina la o mie și ceva de angajați, oameni care-și luau salariile la timp, mai mici sau mai mari, cum reușeam. Uzina a stat pe piață și poate sta pe piață și azi cu producția ei.

Rep.: Ce ați reușit să faceți pentru uzina de la Bumbești-Jiu în afară de păstrarea locurilor de muncă?

M.H.:  Uzina a intrat pe profit după primul an de când am luat-o, chiar dacă avea acele datorii istorice făcute tot de indivizii ăștia care voiau să o toace la fier vechi. Era pe profit operațional și când am plecat am lăsat-o cu contracte, am lăsat-o funcțională. Ponta ăsta care vorbește peste tot e premier și putea să facă o ordonanță de urgență și să rezolve cu datoriile, ca să nu lase un oraș întreg fără pâine pe masă. Uzina poate să funcționeze pe profit și s-a demonstrat în perioada acelor ani  în care am condus echipa managerială de acolo. Am retehnologizat și o bună parte din linii care ar fi trebuit să continue și Ponta putea face asta dacă se tot dă mare deputat de Gorj. Uzina în situația în care am lăsat-o cu o parte din linii schimbate putea face profit operațional păstrând contractele pe care le-am lăsat.

Rep.: Ce soluții ar fi pentru rezolvarea problemelor de la uzină?

M.H.:  Cei care sunt în conducere ar trebui să respecte planul pe care l-am lăsat eu acolo. Ar putea să-l citească dacă i-ar interesa, dar îi doare în cot. Ei vor să-și atingă scopurile. Au planuri acolo. Trebuie să respecte planul de muniție în concordanță cu cerințele pe contractele pe care trebuie să le reia și să le ducă mai departe la modul serios și să le reînnoiască. Nu e mare lucru. Şi să lase oamenii să lucreze, că salariații asta vor.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: