Marcel Romanescu şi Iulia Vână vor locul lui Cârciumaru

Marcel Romanescu şi Iulia Vână ar putea fi contracandidaţii lui Florin Cârciumaru în anul 2016, după previziunile lui Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice. Deşi nici unul dintre cei doi nu a confirmat spusele lui Morega, ideea de a deveni primar al municipiului Târgu Jiu nu le displace.

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice a ţinut ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia a lansat nişte declaraţii cu privire la viitoarele alegeri pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu. Morega îi vede drept contracandidaţi ai lui Florin Cârciumaru pe Marcel Romanescu şi pe Iulia Vână. Morega spune că pregătirea candidaturii pentru anul 2016 a fost motivul principal pentru care Marcel Romanescu a demisionat din funcţia de secretar coordonator al PNL Gorj.

Morega crede că Romanescu va pleca definitiv din PNL pentru a putea face anticampanie lui Cârciumaru. „Dian Popescu este în tandem cu Florin Cârciumaru, nu cu Ion Călinoiu. Pentru a nu le afecta relaţia, Marcel Romanescu a trebuit să renunţe la funcţia deţinută în PNL Gorj, mai ales că pregăteşte o candidatură împotriva lui Florin Cârciumaru şi că vrea să scoată la iveală gunoiul de sub preş. Marcel Romanescu va pleca şi din PNL pentru că o candidatură serioasă trebuie pregătită încă de anul viitor”, a declarat Dan Ilie Morega.

Acesta a mai precizat că şi Iulia Vână va încerca să preia Primăria Municipiului Târgu Jiu. „Cred ca Iulia Vână va candida la Primăria Târgu Jiu din partea PSD, însă nu va avea nici o şansă în faţa lui Marcel Romanescu. El va candida la Primăria Municipiului Târgu Jiu şi va câştiga alegerile, chiar şi dacă va candida din partea Partidului Verzilor”, a menţionat Morega.

Nu le displace ideea de a-i lua scaunul lui Cârciumaru

Deşi nu au confirmat spusele lui Dan Ilie Morega, ideea de a-i lua locul lui Florin Cârciumaru nu îi displace nici Iuliei Vână şi nici lui Marcel Romanescu. Iulia Vână spune că nu va putea candida la Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru că face parte din acelaşi partid cu Florin Cârciumaru şi că nu se va muta la o altă formaţiune politică, după o vechime de 19 ani în PSD. „Nici dacă aş vrea nu aş avea cum să candidez împotriva primarul Florin Cârciumaru pentru că facem parte din aceeaşi formaţiune politică. Am spus întotdeauna că organizaţiile de tineret colaborează foarte bine cu seniorii şi că facem o echipă bună. După 19 de ani de vechime în PSD nu se pune problema să plec la un alt partid”, a declarat Iulia Vână, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

La rândul lui, Marcel Romanescu spune că este prematur să vorbească despre o eventuală candidatură în anul 2016. „E prematur să discut acum despre o eventuală candidatură a mea în 2016. Îi mulţumesc domnului Morega pentru aprecierile sale, întotdeauna am avut o relaţie corectă cu dumnealui. Fiecare îşi doreşte ceva mai mult pentru că de aceea facem politică, însă mai întâi vreau să-mi clarific situaţia în cadrul Partidului Naţional Liberal. Partidul va decide dacă voi avea posibilitatea să candidez sau nu. Trebuie să analizăm poziţia USL pe viitor. În condiţiile în care vom merge pe liste separate şi dacă ar fi să candidez la Primăria Târgu Jiu m-ar fi avantajat o funcţie în PNL”, a declarat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: