Mare sărbătoare astăzi la Mănăstirea Lainici

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi la Mănăstirea Lainici pentru a participa la hramul locaşului: Schimbarea la Faţă. Ca în fiecare an, oamenii vor participa la slujba religioasă, după care li se va oferi o masă chiar în incinta lăcaşului de cult. În vederea fluidizării traficul pe tronsonul Bumbeşti Jiu-Petroşani, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj şi-a suplimentat efectivele.

Mănăstirea Lainici din judeţul Gorj îşi deschide astăzi porţile pentru miile de credincioşi care vin în fiecare an pe Defileul Jiului, din toate colţurile ţării, pentru a participa la slujbele religioase oficiate la ceas de sărbătoare. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi. Vor mai sluji, alături de Mitropolitul Olteniei, Preasfinţitul Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor şi Preasfinţitul Siluan, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Sfânta Liturghie va fi săvârşită şi la altarul Schitului Locurele de către Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. Schitul Locurele se află în jurisdicţia Mănăstirii Lainici şi este o veche ctitorie închinată Schimbării la Faţă a Domnului de către monahii Luca şi Cleopa la mijlocul secolului al XIX-lea. De foarte mulţi ani, Mănăstirea Lainici este locul de pelerinaj al credincioşilor din zona de sud a României, fiind unul dintre cele mai frumoase locaşurile din Oltenia. 

CONSTRUCŢIE

Mănăstirea Lainici a fost construită între anii 1812 – 1817 şi dispune de o valoroasă colecţie de artă bisericească ce conţine icoane, obiecte de cult şi carte veche. Biserica nouă adăposteşte moaştele Sfântului Irodion, canonizat în anul 2011, precum şi o icoană a Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare”, adusă de la Muntele Athos.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: