Marea Britanie caută asistenţi medicali şefi în Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a lansat o nouă ofertă de locuri de muncă prin serviciul de ocupare Eures de data aceasta pentru personalul medical. La aflarea veştii, dar mai ales a salariului, foarte multe cadre medicale din Gorj ar spune DA unei astfel de provocări cu atât mai mult cu cât oamenii stau tot mai prost la capitolul salarii.

Marea Britanie oferă cinci posturi de asistenţi medicali şi cinci de asistenţi medicali şefi. Salariul nici nu se compară cu suma de bani pe care o primesc lunar asistenţii medicali din Gorj. Dacă în Marea Britanie se oferă cel puţin 26 de lire sterline pe oră, în Târgu Jiu, un asistent din cadrul Spitalului Judeţean Gorj nu primeşte lunar mai mult de 1.500 de lei. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, termenul limită de depunere a dosarului este 29 aprilie 2011. „Cea mai nouă ofertă de locuri de muncă vine din partea Marii Britanii care oferă cinci posturi de asistenţi medicali şi tot cinci de asistenţi medicali şefi. Cerinţele sunt evident cunoaşterea limbii engleze foarte bine dar şi calificare şi experienţă în acest domeniu. Se oferă 26 de lire sterline pe oră pentru asistenţii medicali şi 36 de lire sterline pe oră pentru asistenţii medicali şefi. Durata contractului este temporară”, a declarat Romeo Chiriac, reprezentant AJOFM Gorj.

1.500 de lei pentru un asistent medical din Gorj

La aflarea unei astfel de veşti, cadrele medicale din Gorj ar pleca fără să mai stea pe gânduri însă majoritatea au o familie de care le este greu să se despartă. Este şi cazul Elenei Becherete, asistent medical, care nu primeşte lunar mai mult de şapte milioane de lei vechi în mână în condiţiile în care numai rata la bancă este mai mult de jumătate din salariu. „Aş pleca ce credeţi că nu aş pleca dar am o familie aici şi e mai greu. M-am interesat şi eu pe internet şi ştiu ce salarii sunt, poate numai să ies la pensie şi să plec apoi. Noi în asistenţa socială avem şapte milioane salariu cu 35 de ani de vechime, unde o să ajungem”, a declarat Elena Becherete. Cert este că foarte multe cadre medicale au părăsit deja sistemul sanitar gorjean, numai anul trecut peste 100 plecând la muncă în spitalele din străinătate. „Nici nu e de mirare, la Spitalul Judeţean Gorj un asistent câştigă cu sâmbete şi duminici lucrate în jur de 1.500 de lei, adică puţin peste 300 de euro, iar un asistent medical şef tot atât plus un spor de 10%”, a declarat Lucian Cârstoiu, preşedintele Organizaţiei Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (OAMMR), filiala Gorj.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: