Marin Condescu, singurul preşedinte absent la alegerile LPF

Pandurii a fost ieri singurul club care a lipsit de la alegerile care au avut loc la Liga Profesionistă de Fotbal. La Adunarea Generală a LPF a fost reales ca preşedinte al Ligii Dumitru Dragomir care se află la al patrulea mandat în fruntea acestui for. Dintre cele 17 cluburi care au avut reprezentanţi în sală doar Unirea Urziceni s-a abţinut de la vot în timp ce Pandurii a boicotat alegerile, preşedintele Marin Condescu explicând că nu se putea prezenta pentru că era suspendat dar şi pentru că a simţit că clubul Pandurii nu e dorit acolo. 

Preşedintele Marin Condescu a explicat că nu avea rost să meargă la Adunarea Generală a LPF câtă vreme nu exista nici o speranţă că Dumitru Dragomir ar putea fi schimbat din funcţie. Oficialul spune că acesta a fost şi un mod de protest al echipei gorjene faţă de „modul grosolan în care Liga Profesionistă de Fotbal aplică regulamentele, preferenţial şi după ureche”. Fiind suspendat pe o perioadă de şase luni de comisiile LPF, Marin Condescu nici nu ar fi putut reprezenta clubul la Adunarea Generală.

„Pe mine m-au suspendat, de ce să mă mai duc?”

Reporter: Ce s-a întâmplat cu clubul Pandurii, de ce nu a fost prezent nici un reprezentant la Adunarea generală a Ligii Profesioniste?

Marin Condescu: N-am mers la Adunarea Generală pentru că nu a existat şi o altă soluţie în afara lui Dumitru Dragomir. Nu exista o altă alternativă de vot şi e dreptul nostru să alegem pe cineva. Admir şi demnitatea celor de la Urziceni dar nu condamn ceea ce au decis ceilalţi. Mi se pare normal ca într-o democraţie să votezi pentru ceea ce îţi place dar şi să ţi se dea posibilitatea să optezi pentru un lucru sau altul. Nu aveam de ce să ne ducem la Adunarea Generală câtă vreme cei de la LPF nu ne vor acolo. Pe mine m-au suspendat, de ce să mă mai duc? Nu am boicotat alegerile dar dacă au suspendat preşedintele de la Pandurii atunci noi înţelegem că au suspendat şi clubul.

„Am vrut să protestăm din interior şi am fost trimişi la Disciplină”

Reporter: Ce părere aveţi despre faptul că a fost o concordie în sală şi în afară de Unirea Urziceni toţi au votat la fel?

Marin Condescu: Fiecare are interesele lui şi un anumit obiectiv şi fiecare îl atinge aşa cum gândeşte. Noi nu judecăm pe nimeni şi nu-i condamnăm. Sper să nu fim nici noi condamnaţi pentru gestul nostru. Mi se pare un act de demnitate să ai o poziţie care crezi tu că ar duce la un lucru bun. Dacă nu întruneşte jumătate plus unu din voturi, asta este dar cel puţin ai încercat.

Reporter. A fost şi un mod de protest al clubului Pandurii faţă de modul de lucru al LPF?

Marin Condescu:  Da,  a fost un mod de protest al nostru faţă de tot ce se întâmplă şi s-a întâmplat în fotbalul românesc. Iar când am vrut să protestăm din interior am fost trimişi la Comisia de Disciplină ori s-au luat măsuri coercitive împotriva noastră fără să avem dreptul de a ne apăra. În condiţiile în care noi asta aşteptăm de la Liga Profesionistă de Fotbal care ar trebui să fie echidistantă şi să aibă aceeaşi poziţie faţă de toate cluburile, fără partipriuri. Dar eu cred că la o Adunare Generală care se ţine o dată pe an trebuie să se discute toate strategiile din punctul de vedere al tuturor membrilor. Aşa e la noi la sindicate pentru că un an de zile nu ne mai întâlnim dar sunt trasate clar toate sarcinile şi nu sunt schimbate pe parcurs pentru folosul personal al unui membru de la o zi la alta.

„La Adunarea Generală a FRF există alternative”

Reporter: Se va repeta acelaşi lucru al clubului Pandurii şi la Adunarea Generală a FRF de anul viitor?

Marin Condescu: Nu se va repeta acest demers şi la Adunarea Generală a FRF pentru că acolo există alternative şi există şansa de a schimba ceva. Eu chiar cred că acolo este şansa fotbalului românesc pentru că vor exista contracandidaţi pentru Mircea Sandu şi vor fi oameni care vor veni cu programe concrete pentru următorii patru ani care să restructureze din temelii fotbalul românesc. E ultima şansă pe care cred că o mai putem prinde dacă vrem ca în 10-15 ani fotbalul românesc să mai existe în Europa şi în lume. Până atunci, oricât ne-am strădui, nu vom mai putea avea un cuvânt de spus. Şi trebuie pornit de la copii şi juniori, de la infrastructură, de la statute şi regulamente care trebuie să fie cel puţin un an de zile în vigoare şi care să fie aplicate fără nici un fel de părtinire. Acolo avem de unde să alegem şi să ne spunem punctul de vedere. Credem că acolo Adunarea Generală nu va mai dura o oră ci va dura poate o zi sau două dacă este necesar.

Reporter: Să înţelegem că oricine va fi oponentul lui Mircea Sandu veţi încerca să-l ajutaţi?

Marin Condescu: Nu oricine, ci un om care vrea să-şi constituie o echipă care vrea să restructureze fotbalul şi care vrea să modernizeze fotbalul românesc, în toate dimensiunile lui şi atunci Liga, ca o componentă a Federaţiei se va plia şi ea pe aceiaşi linie că nu are ce să facă.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: