Marius Baciu: „Sper ca echipa să revină acolo unde cred eu că îi este locul!”

Noul antrenor al echipei Pandurii Târgu Jiu, ex-stelistul Marius Baciu, a fost prezentat ieri de către preşedintele executiv Eugen Pârvulescu. Ex-stelistul nu are o carte de vizită prea bogată ca antrenor fiind la debutul în această meserie, dar a avut una impresionantă ca jucător şi vine cu ambiţia de a demonstra şi cu dorinţa de muncă la Pandurii. Baciu are şi alte ambiţii pentru echipa gorjeană, pe lângă obiectivul asumat deja de a o  promova în Liga I. Tehnicianul vrea ca Pandurii să nu se mai zbată an de an la retrogradare şi să încerce după promovare obiective mai îndrăzneţe.

Reporter: Aţi fost convins de domnul Eugen Pârvulescu să veniţi la Pandurii?

Marius Baciu: Da, a fost şi o provocare. Şi am început o muncă împreună la Sibiu unde eu cred că ne-am făcut treaba extraordinar de bine acolo. Până după jocul de vineri încă sunt antrenorul echipei Voinţa Sibiu, iar după jocul de la Sibiu voi începe treaba la Pandurii.

Rep.: Ce obiective vă propuneţi pentru Pandurii în noul sezon?

M.B.: Sper ca echipa să revină cât de repede acolo unde cred eu că îi este locul, în Liga I. Nu o să fie uşor, trebuie să motivăm jucătorii pentru că nu mai este prima ligă şi eu, împreună cu staff-ul meu asupra căruia mă voi decide în câteva zile, o să încercăm să facem absolut tot pentru a aduce echipa în Liga I.

Rep.: Veţi mai face modificări în staff, aduceţi un preparator fizic?

M.B.: Da, Suntem în discuţii. Vreau neapărat să aducem un preparator fizic, poate să fie chiar străin, eu fiind adeptul şcolii franceze, dar dacă nu, o să aducem un profesionist să lucreze pe ideile pe care eu le am despre pregătirea fizică. Unul dintre secunzii mei va fi Flavius Boroncoi, fostul fotbalist al echipei Gaz Metan Mediaş, care a început cariera de antrenor împreună cu mine, ştie ce vreau eu de la fotbal. În curând ne vom decide cine va rămâne şi cine va pleca de aici. Mai vrem un antrenor cu portarii, încă nu suntem decişi, pentru că eu consider că este un post extraordinar de important pentru că antrenorul care va fi cu portarii o să aibă direct responsabilitatea pentru ce înseamnă acest post foarte dificil.

Rep.: Care este modelul dumneavoastră de antrenor?

M.B.: Sunt mai mulţi antrenori. Am avut şansa în cariera mea de jucător să lucrez cu oameni extraordinari. Cel mai mult am lucrat cu domnul Victor Piţurcă, am avut acelaşi noroc când am jucat în Franţa să-l am antrenor de Claude Puel, antrenorul lui Olympique Lyon. Am avut ce învăţa chiar de la toţi antrenorii mei, am luat ce-i mai bun de la fiecare şi încerc să nu îi copiez şi să-mi fac o strategie care să mă reprezinte pe mine.

Rep. Ce înseamnă pentru cariera dumneavoastră venirea la Pandurii Târgu Jiu?

M.B.: Pandurii este, din punctul meu de vedere, o echipă foarte importantă din această zonă şi nu are voie să rămână în divizia B. Are foarte mulţi susţinători, am jucat numai ca adversar aici şi pe mine m-a impresionat. Sper ca publicul, care este foarte important aici, să ne susţină în continuare. Şi noi sper să le oferim spectacolul sportiv pe care-l aşteaptă. După ce vom face pregătirea împreună se va vedea ce înseamnă fotbalul văzut de mine. Dar sper să avem jucătorii necesari şi ca ei să înţeleagă că fără muncă nu se poate face performanţă.

Rep.: Cunoaşteţi lotul echipei, ştiţi cine va pleca?

M.B.: Da, cunosc lotul în mare. Deocamdată suntem la discuţii împreună cu conducerea dar s-ar putea să plece vreo doi jucători sau poate nu pleacă nici unul, dar nu o să sufere echipa din punctul ăsta de vedere.

Rep.: Spuneaţi că vă doriţi să rămâneţi la Sibiu în urmă cu două săptămâni…

M.B.: Da în ideea că era bine pentru familie, că e oraşul unde eu am început fotbalul şi sunt legat sentimental de acel oraş. Aş vrea să mă stabilesc cu familia acolo, dar asta nu înseamnă că rămân şi la echipa de acolo. Fotbalul aşa e, azi eşti, mâine nu mai eşti. Eu acolo unde sunt şi unde oamenii consideră că au nevoie de mine, vreau să-mi fac treaba profesionist, aşa cum am făcut şi ca jucător. Că voi rămâne un an sau cinci, vom vedea. Dar atâta timp cât o să fiu aici voi fi trup şi suflet pentru Pandurii Târgu Jiu.

Rep.: Ce v-a atras la această echipă?

M.B.: Am discutat cu domnul Pârvulescu, cu domnul Condescu, un om care am văzut că suferă cu adevărat pentru această retrogradare şi dorinţa lor de a face performanţă. Şi bineînţeles, nu poţi să dai cu piciorul la asemenea ofertă, sincer. Sunt un antrenor tânăr care îşi doreşte performanţă şi cu ajutorul celor din jurul meu, cu staff-ul, conducerea administrativă şi chiar presa şi nu în ultimul rând oamenii şi publicul spectator să venim un plus cu care să readucem repede echipa acolo unde îi este locul. În proiectul care vreau să-l dezvoltăm aici vreau ca echipa să nu mai sufere şi să aibă ca obiectiv evitarea retrogradării, ci să avem obiective mult mai îndrăzneţe, spre cupele europene.  

 „Eu niciodată nu o să pot lua o decizie singur la Târgu Jiu. Alegerea am făcut-o împreună cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Marin Condescu. Când Pârvulescu va cumpăra Pandurii atunci va lua singur o hotărâre”.

Eugen Pârvulescu, director executiv la Pandurii

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: