Marius Tucă vrea să facă pensiune pe pământul lui Brâncuşi

Celebru om de televiziune, Marius Tucă, grăbeşte demersurile pentru achiziţionarea terenului pe care se află bârnele rămase din adevărata casă a sculptorului Constantin Brâncuşi. După ce Tucă s-a întâlnit, la Hobiţa, cu stră-strănepoţii titanului, rude de sânge ale Eufrosinei Brâncuşi, printre localnici circulă zvonul că acesta ar intenţiona să-şi facă o pensiune pe pământul lui sculptorului gorjean. Dezamăgite de intenţia omului de televiziune, o parte din rudele lui Brâncuşi se opun vânzării. Ba mai mult, învăţătoarea Bia Brâncuşi are îndoieli în privinţa actelor de proprietate pe care le deţin cei care au negociat deja preţul.

Discuţiile dintre Marius Tucă şi stră-strănepoţii sculptorului gorjean, rude de sânge ale Eufrosinei Brâncuşi, sora mai mare a artistului, sunt din ce în ce mai avansate. După ce în urmă cu aproximativ o săptămână celebrul om de televiziune a fost la Hobiţa, localnicii spun că pe pământul lui Constantin Brâncuşi va fi construită o pensiune. Ba mai mult, se pare că Tucă i-ar fi convins pe proprietari să facă tranzacţia motivând că le va asigura locuri de muncă la pensiunea lui.

Intenţia omului de televiziune este criticată dur de alte rude ale sculptorului. Învăţătoarea Bia Brâncuşi consideră este nedrept ca ultimele rămăşiţe din locuinţa sculptorului să fie spulberate în favoarea unei pensiuni. „Marius Tucă a venit la Hobiţa duminica trecută şi a stat de vorbă cu rudele din partea Eufrosinei. Le-a spus că vrea să-şi facă o pensiune pe terenul unde a copilărit geniul sculpturii româneşti. Ba mult, le-a promis că îi va angaja la pensiune”, a declarat Bia Brâncuşi. Aceasta are îndoieli şi în privinţa identităţii adevăraţilor proprietari.

Bia Brâncuşi cere să se verifice legalitatea actelor de proprietate pe care deţin cei care au negociat deja preţul cu Marius Tucă. „Este ceva dubios la mijloc. Vreau să ştiu de ce aceşti stră-strănepoţi nu au stăpânit casa după moartea lui Brânzan, fiul Frosinei, care a decedat în 1975. Ei au venit după ce a decedat Elena Laboşi, fiica soţiei lui Brânzan din altă căsătorie. Bătrânii satului spun că Brânzan i-ar fi făcut acte de proprietate Elenei Laboşi, iar după moartea actele au dispărut. În condiţiile în care terenul aparţinea aşa zişilor proprietari, mai precis rudelor lui Nicolae Gogoiu, stră-strănepoţii, nu ştiu de ce au lăsat casa în paragină atâta timp. Practic, ei au transformat-o într-un coteţ. Cred că ar trebui să verifice legalitatea actelor de proprietate în baza cărora urmează să perfecteze actele de vânzare-cumpărare”, a precizat Bia Brâncuşi.

NEMULŢUMIRE

Învăţătoarea Bia Brâncuşi este nemulţumită de faptul că nimeni nu face nici pentru a împiedica această tranzacţie. „Este nedrept ce se întâmplă la Hobiţa. Brâncuşi nu şi-a înstrăinat niciodată pământul, el l-a dat la fraţi. Ultimele rămăşiţe ale casei în care a crescut sculptorul vor fi spulberate pentru o pensiune. Casa a aparţinut unui geniu şi nu poate fi bătaia de joc a nimănui”, a menţionat Bia Brâncuşi.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: