Marius Vlaicu vrea să fie prefectul judeţului Gorj

Membrii UNPR au pus ochi pe funcţiile de prefect şi subprefect de la Gorj. Preşedintele Marius Vlaicu vizează postul de prefect, iar pentru postul de subprefect a propus deja un posibil înlocuitor al lui Marcel Romanescu. Declaraţiile au fost făcute la Radio Infinit, în contextul în care prefectul Liviu Andrei şi subprefectul Marcel Romanescu ar putea reveni în această toamnă în politică.

Chiar dacă revenirea în politică a celor doi reprezentanţi ai guvernului în teritoriu se află doar la stadiul de discuţii, UNPR-ul a pus deja ochii pe funcţii. Marius Vlaicu vrea să fie prefect, mai ales că pentru această poziţie a mai fost una dintre propunerile PSD-ului în anul 2009. Pentru o asemenea funcţie Vlaicu este hotărât să renunţe la viaţa politică. „Funcţia de prefect este o provocare pentru mine. Mi-am dorit această funcţie. Am fost membru al PSD în 2009, iar unul dintre motivele pentru plecarea mea din PSD a fost că atunci l-au promovat pe domnul Florescu, care primise de la PSD două mandate de parlamentar, unul de deputat şi altul de senator. Este o provocare şi cred că aş renunţa la funcţia de preşedinte al UNPR pentru cea de prefect”, afirmă Marius Vlaicu. În partid se găsesc şi posibili înlocuitori ai lui Marcel Romanescu. Un astfel de exemplu ar fi Dorin Pârcălăboiu. „Avem oameni pregătiţi pentru această funcţie şi pot să facă faţă provocărilor de înalt funcţionar public. E o provocare, dar eu am fost subprefect al judeţului Gorj. O să discutăm la partid acest lucru, cu domnul Morega, cu domnul vicepreşedinte Bică, cu domnul ministru Gabriel Oprea. Este o decizie politică şi vom vedea dacă eu sunt persoana cea mai potrivită în acest moment pentru funcţia de subprefect, dar sunt şi alţi colegi care pot să ocupe această funcţie. Este vorba despre inginerul Dorin Pârcălăboiu, cât şi de alţi colegi care pot să facă faţă”, mai menţionează Marius Vlaicu.

Declaraţii glumeţe

Pentru Marcel Romanescu declaraţiile făcute de Marius Vlaicu nu pot să fie decât glumeţe, în situaţia în care între PDL şi UNPR nu a existat nicio candidatură. „Mi se par glumeţe declaraţiile şi hazardate, ţinând cont de faptul că până în acest moment nu a existat negociere pentru niciuna din cele două funcţii de la Prefectura Gorj. Mai mult decât atât, şi eu şi domnul prefect avem o convenţie verbală cu PDL, făcută înaintea campaniei electorală. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, nici nu sunt persoana care trebuie să discute negocierile care se realizează între cele două partide şi cred că cei care sunt îndreptăţiţi să dispute aceste fotolii sunt reprezentanţii PDL. Eu nu comentez aceste declaraţii ale reprezentanţilor UNPR, ci sunt convins pe de altă parte că lucrurile nu sunt tranşate şi PDL va şti să-şi apere interesul unui judeţ şi mai ales reprezentanţii din Gorj”, afirmă Marcel Romanescu.

VARIANTĂ

„Singura variantă în care UNPR-ului i-ar reveni funcţiile de conducere ar fi să apară o remaniere guvernamentală, să apară alte date ale acestei probleme care sunt în momentul de faţă. Cui îi revin aceste funcţii nu depind de Romanescu şi Andrei, ci de organizaţia care i-a susţinut până în momentul de faţă”, este de părere Nicolae Daviţoiu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: