Martinovic, marele absent la meciul cu Bistriţa

Pandurii au ajuns să depindă în apărare de doi jucători, fundaşii centrali Chibulcutean şi Martinovic. Ambii sunt indispensabili echipei meci de meci, Chibulcutean fiind integralist până acum iar Martinovic lipsind de pe teren doar la un meci când a fost accidentat. Cum pentru acest post nici pe bancă soluţii nu există, antrenorul Liviu Ciobotariu va fi nevoit să recurgă la improvizaţii pentru meciul cu Gloria Bistriţa deoarece Martinovic este suspendat. Va lipsi la acest meci şi Mădălin Murgan care este de asemenea suspendat.

Doi dintre titularii din meciul cu FC Braşov nu vor mai putea evolua în partida de vineri cu Gloria Bistriţa. Fundaşul Martinovic şi mijlocaşul Murgan au acumulat câte patru cartonaşe galbene după ce Alexandru Tudor le-a arătat încă un cartonaş la Braşov şi ambii sunt suspendaţi. Probleme mari sunt însă pentru postul de fundaş central acolo unde în locul lui Martinovic ar fi putut juca şi Murgan, ambii fiind indisponibili.

N-au mai câştigat de şase etape

Novak Martinovic e cea mai mare pierdere a echipei la acest meci, el fiind şi unul dintre marcatorii echipei Pandurii în acest sezon în care meci de meci pune în pericol poarta adversă. „Am înscris un singur gol dar asta nu contează. E frumos să înscrii un gol, oricui îi place că e mai bine atunci când câştigi. E frumos să câştigi meciuri şi asta contează cel mai mult, să vi la antrenament a doua zi cu zâmbetul pe faţă şi vezi în ziar că echipa ta a urcat în clasament”, a spus ieri Martinovic care rămâne cu regretul că nu a prea avut motive de bucurie în ultimele şase etape. „Din păcate noi nu ne-am mai putut bucura de astfel de ocazii pentru că n-am mai câştigat de şase etape şi asta e situaţia. Această serie de rezultate negative trebuie să se încheie şi eu cred că vineri va fi acea zi în care seria de rezultate fără victorie se va opri pentru noi.”

„Trebuie să luptăm la fel cu orice echipă!”

Martinovic nu a lipsit de pe teren în acest sezon decât la un meci, cel cu Dinamo, acum antrenorul fiind nevoit să caute altă soluţie de înlocuire decât Murgan: „Am lipsit doar la un meci. Nu ştiu cine mă va înlocui acum dar avem jucători buni pentru acest post şi nu cred că e important cine va lipsi. E foarte important cine intră să joace bine pentru că trebuie să câştigăm acest meci”. Fundaşul sârb spune că a discutat deja cu colegii să nu-l dezamăgească pentru că vor avea un meci dificil chiar dacă joacă cu ultima clasată: „Trebuie să jucăm la fel de bine toate meciurile, cu orice echipă, nu contează cu cine jucăm. Trebuie să ne luptăm la fel chiar şi cu ultima clasată care e Bistriţa dar şi cu prima clasată cum am jucat cu Urziceniul. Toţi cei 11 jucători trebuie să intrăm pe teren şi să luptăm, trebuie să fim toţi ca unul şi să fim o echipă şi numai aşa putem înscrie şi putem lua cele trei puncte”.

Printre cele mai slabe apărări din Liga I

Pandurii era sezonul trecut una din echipele cu cea mai bună apărare. Cel puţin în retur gorjenii au avut o apărare care a funcţionat aproape fără greşeală. Iar Martinovic a contribuit la ridicarea apărării care acum e una dintre apărările modeste din Liga I. „Eu joc în apărare dar nu ştiu dacă mai suntem sau nu o echipă cu apărare bună. Ştiu că sezonul trecut în ultimele etape, noi am fost echipa care primea maxim două goluri pe meci.” Fundaşul spune că el şi colegii din acest compartiment fac tot posibilul să ia cât mai puţine goluri dar n-ar fi o problemă nici dacă ei ar lua mai multe dar echipa ar câştiga lăsând să se înţeleagă că atacanţii au rămas datori: „Noi fundaşii facem tot ce ne stă în putinţă, intrăm pe teren şi luptăm să luam cât mai puţine goluri dar echipa nu câştigă nici dacă nu luam noi gol. Dacă am lua noi câte două goluri dar am şi câştiga meciul nu ar fi nici o problemă.” Dacă apărarea nu excelează, atacul pandurilor e la pământ fiind pe penultimul loc într-un clasament neoficial în care conduce chiar adversarul din această etapă, Gloria Bistriţa.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: