Martinovic – fundaşul care ar fi putut fi golgeter

Fundaşul Novak Martinovic s-a îndrăgostit de gol înainte de a se transfera la Pandurii. După ce a marcat în retur de două ori, Martinovic spune că ar fi putut fi şi el golgeter dacă juca tot sezonul, având în vedere faptul că atacanţii lui Sorin Cârţu care au fost golgeterii echipei, Tilincă şi Piţurcă, au înscris fiecare doar de patru ori în acest sezon. În mai puţin de şase luni la echipă Martinovic a reuşit să se impună prin jocul bun şi chiar să aducă puncte echipei, înscriind golul victoriei în meciul cu CS Otopeni şi golul care a a adus egalul de la Cluj în meciul cu CFR. 

Transferat în iarnă la Pandurii, Martinovic a devenit titular prin conjunctură, după rezilierea contractului cu Alin Rus. Când a venit la echipă, mai întâi la probe, în stagiul din Antalya, era cotat ca fiind rezerva lui Alin Rus. Vicepreşedintele USMO, Viorel Temelescu, a fost cel care a văzut în el un titular şi a prezis că Martin va ajunge rapid jucător de bază. 

„Am jucat mai mult decât mă aşteptam”

Fundaşul sârb are o poveste interesantă, el jucând fotbal profesionist de doar trei ani. La Pandurii a ajuns doar de jumătate de an din care a jucat ceva mai mult de trei luni pentru că jumătate din această perioadă a fost rezervă. „Doar trei luni am jucat aici dar pentru mine a fost foarte bine, echipa a avut rezultate şi s-a salvat de la retrogradare, de aceea mă bucur foarte mult că am ajuns să joc la Pandurii” spune acum sârbul care e mulţumit de cât a jucat pentru că atunci când a venit la echipă nu se aştepta să fie titular: „Sunt mulţumit pentru că la început nu mă aşteptam să joc prea mult. Chiar am jucat mai mult decât mă aşteptam. Atunci când am venit la Târgu Jiu nu speram să joc în faţa celor doi fundaşi centrali care erau foarte experimentaţi, Rus şi Chibulcutean. Dar am reuşit să prind echipa cu timpul şi am şi reuşit să înscriu de două ori.” Plecarea lui Rus a fost practic cea care a dus la afirmarea lui Martin, acesta fiind nevoit să joace meci de meci şi reuşind să facă un cuplu foarte bun cu Chibulcutean. În nouă meciuri jucate împreună, cu cei doi ca titulari, echipa a primit doar patru goluri, Martin reuşind chiar să înscrie de două ori. 

La Belgrad a fost golgeter 

Martinovic a cochetat cu golul în ultimele etape din retur având alte numeroase ocazii de a înscrie, fiind desemnat de colegi drept fundaşul golgeter al echipei. Aspect care nu e departe de adevăr pentru că cei trei golgeteri ai echipei, Tilincă, Piţurcă şi Stângă au înscris de doar patru ori în condiţiile în care fiecare dintre ei a jucat mai multe meciuri decât Martinovic. „Se poate spune că-mi place golul pentru că şi înainte când eram la mine în ţară înscriam destul de mult. Într-un sezon am înscris 6-7 goluri din lovituri libere sau la cornere şi am fost golgeter, am această calitate şi sper să continui pe această linie şi să nu mă opresc aici!” mărturiseşte Marinovic care crede că ar fi putut marca mai mult dacă ar fi jucat întregul sezon şi i-ar fi putut depăşi pe atacanţi: „Aş fi putut înscrie mai mult dar am fost aici doar o jumătate de sezon. Dacă jucam tot sezonul aveam şi eu patru goluri ori mai multe. Dar asta nu contează prea mult, pentru mine mai importante sunt punctele şi poziţia din clasament. E mai puţin impotant cine înscrie şi de câte ori.” Jucătorul sârb este considerat a fi cel mai reuşit transfer al iernii trecute elcontribuind decisiv prin prestaţia sa şi prin cele patru puncte aduse cu golurile sale la ocuparea locului 11 în aceste sezon.


Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: