Maşini din Gorj, sparte de tineri din Hunedoara

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti Jiu împreună cu cei din cadrul Poliţiei municipiului Petroşani, judeţul Hunedoara au colaborat pentru identificarea şi reţinerea a două persoane suspectate de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, sesizată iniţial ca fiind comisă de către persoane necunoscute.

Duminică, 13 mai a.c., orele 12:10, Poliţia oraşului Bumbeşti-Jiu a fost sesizată prin SNUAU 112 de F.O., din comuna Aninoasa, judeţul Hunedoara, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturismul proprietate personală, pe care îl avea parcat pe DE 79 (Defileul Jiului), la km 111+200 m, un radio-casetofon auto, o roată de rezervă, o trusă medicală şi alte bunuri pe care le avea în portbagaj, în valoare de 1.500 lei.

De asemenea, apelantul a precizat că autoturismul era staţionat în punctul “Cârligul întors” şi a relatat că suspecţii ar fi fugit de la locul faptei cu o autoutilitară, îndreptându-se spre municipiul Petroşani.

Imediat poliţiştii din Bumbeşti-Jiu au luat legătura cu colegii din cadrul Poliţiei municipiului Petroşani, comunicându-le datele necesare identificării autovehiculului.

La scurt timp, poliţiştii din Petroşani care acţionau în filtrul instituit la intrarea în municipiu, au oprit autoutilitara, identificându-i pe C.C., de 48 ani şi I.F., de 19 ani, ambii din Petroşani. În interiorul autoutilitarei au fost găsite şi bunurile reclamate ca fiind sustrase din autoturism, respectiv: radiocasetofon auto, roată de rezervă, trusă medicală, pompă auto, extinctor auto, trusă de scule şi mai multe piese auto.

Suspecţii au fost preluaţi de o escortă din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti-Jiu şi conduşi la sediul subunităţii pentru continuarea cercetărilor.

Din probatoriul administrat până la acest moment s-a stabilit că, în jurul orelor 11:45, observând că lângă autoturism nu se află nici o persoană, suspecţii au luat hotărârea de a sustrage bunuri din interior.

Astfel, în timp ce suspectul C.C. asigura paza, I.F. a pătruns prin efracţie în autovehicul şi a sustras bunurile recuperate ulterior de poliţiştii care le-au restituit părţii vătămate.

Poliţiştii au emis pe numele celor doi suspecţi ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat, respectiv furt calificat şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Gorj.

          În cursul acestei zile suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: