Mașinile viitorului, expuse la Târgu Jiu. Mesajul iubitorilor de autovehicule electrice

Circa 20 mașini electrice Tesla vor fi etalate, în perioada 7-9 iunie, în centrul municipiului Târgu Jiu. Este vorba de o expoziție organizată chiar de deținătorii acestor modele de mașini electrice, printre care se află și un gorjean. Aceștia vor să promoveze în acest fel mașinile electrice în rândul gorjenilor, dar și să convingă autoritățile locale și județene să amenajeze cât mai multe stații de încărcare pentru acestea. De altfel, stația de la Bumbești Pițic, recent pusă în funcțiune, a fost donată chiar de organizatorii expoziției.

Expoziția va avea loc în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, iar mașinile electrice vor fi etalate chiar de posesorii acestora. În prezent, la nivelul județului Gorj funcționează doar trei stații de încărcare, respectiv la Shopping City Târgu Jiu, la o spălătorie de pe strada Victoriei din Târgu Jiu și la Bumbești Pițic. Iubitorii de mașini electrice Tesla vor să promoveze acest gen de autovehicule și să le explice gorjenilor ce avantaje vor avea dacă vor decide să-și cumpere o mașină electrică. Totodată, inițiatorii acestui demers spun că vor să determine și autoritățile, chiar și agenții economici, să monteze stații pentru încărcarea mașinilor electrice. ”Noi nu facem reclamă pentru nimeni. Pur și simplu încercăm să electrificăm România. Avem inclusiv invitați din alte țări și oamenii aceia ar dori să meargă pe Transalpina cu mașina electrică. Cu Tesla nu-i o problemă, pentru că merg 500 de km cu mașina mea la o încărcare, dar sunt și mașini mai ieftine, cum este Zoe sau e-Golf, sunt mai multe brand-uri, care au 100 km autonomie și au nevoie de stație de încărcare. Și atunci cine poate să dea startul în așa ceva decât autoritățile. Dacă ai infrastructură electrică pentru încărcat, vei avea și mașini electrice. Vei avea un oraș fără praf, fără mizerie și fără gălăgie, pentru că mașinile electrice nu fac zgomot. Este pur și simplu o expoziție pentru a conștientiza persoanele că pot să treacă pe electric”, a declarat gorjeanul Cosmin Unga, proprietar de Tesla.

Și la Runcu va funcționa începând de vineri, 31 mai, o stație pentru încărcarea mașinilor electrice, aceasta fiind achiziționată de administrația locală. Inclusiv la Târgu Cărbunești ar putea fi montată o astfel de instalație. Una precum cea de la Bumbești Pițic costă circa 3000 lei fără TVA.

De asemenea, deținătorul unei cabane din Rânca ar fi interesat să monteze o astfel de stație. De curând, un cunoscut om de afaceri din Târgu Jiu a achiziționat 20 de mașini electrice, pentru a le folosi în interesul societății. Prima mașină de acest gen înmatriculată la Gorj este un Renault Zoe. Pentru proprietarii de mașini electrice există și o aplicație, Plugshare, unde pot să vadă stațiile de încărcare funcționale din România și din celelalte state europene.

Galerie foto





Vizualizări: 4,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: