Lefuri întârziate la CEO. "Sunt probleme foarte grave!"

Salarii primite cu întârziere în rândul minerilor și energeticienilor. Sindicalistul Nicu Bunoaica susține că angajații Complexului Energetic Oltenia au primit lefurile cu o întârziere de patru zile. Reprezentanții salariaților sunt revoltați că nu li se comunică situația financiară exactă a companiei.

Toți angajații CEO au primit salariile cu întârziere de câteva zile în această lună. N-au primit însă nicio explicație, după cum susține liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica: „E vorba de chenzina care trebuia să fie dată de 21 – 24. Așa scrie în Contractul Colectiv de Muncă. Ar fi trebuit virate salariile oamenilor până acum pe 24. Oamenii sunt nemulțumiți, au tot întrebat. Conducerea Complexului Energetic Oltenia nu vine deloc să spună situația financiară a companiei, nu comunică niciun fel de date despre situația economică a societății. Poate ar înțelege și ei până se reglementează aceste lucruri”.

Sindicalistul Bunoaica se așteaptă ca oficialii Complexului Energetic Oltenia să le prezinte oamenilor datele financiare pentru ca aceștia să înțeleagă dacă acesta trece printr-o perioadă mai grea. „Până la urmă, minerii și energeticienii și-au făcut datoria. Au venit la muncă, au scos cărbune, au făcut energie, că s-a vândut sau s-au făcut contracte care au dus compania la pierderi uriașe, nu este vina noastră. Puteau să vină și ei să le spună oamenilor care este situația, că vor fi întârzieri de două – trei zile, dar nu comunică nimic”, a mai spus Bunoaica.

Și alți sindicaliști își doresc să știe exact care este situația financiară a companiei. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a explicat că producătorul de energie are probleme mari și trebuie sprijinit de stat. „Ne interesează siguranța companiei și a locurilor de muncă pe noi. Nu ne interesează altceva. A fost făcută plata salariilor pe 28, în termenul prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, dar se vede că există probleme și pe partea asigurării plăților curente. Nu trebuie să ascundem acest lucru. Problemele sunt foarte grave! M-aș bucura ca, măcar acum, în al 14-lea ceas, să existe responsabilitate, să fie prezentată o situație reală și nouă, și salariaților, să fie o informare chiar publică pentru că întregul județ depinde de soarta acestui județ”, a spus Căldărușe.

Vizualizări: 3,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: