Mătuşa lui Traian Dădălău, un an de închisoare cu suspendare

Femeia care a generat anul trecut accidentul rutier în urma căruia a murit Traian Dădălău, nepotul omului de afaceri George Brăiloiu, cel care a cumpărat manuscrisele lui Emil Cioran şi le-a donat Academiei Române, şi-a primit pedeapsa pentru nefericita întâmplare.

Ileana Popescu, rudă cu Doru Dădălău, tatăl lui Traian, a fost trimisă în judecată pe 18 ianuarie 2013 şi acuzată de ucidere din culpă, ancheta fiind finalizată la un an şi câteva zile după teribilul accident în urma căruia adolescentul de 17 ani şi-a pierdut viaţa.

Imediat după sărbătorile de iarnă, anul trecut, Traian Dădălău a decis să meargă la Timişoara pentru câteva zile de vacanţă, într-o curbă la Lugoj mătuşa sa aflată la volan pierzând controlul autoturismului, după ce a făcut o depăşire imprudentă. Traian a fost grav rănit după ce maşina s-a răsturnat, decesul său producându-se pe loc, vestea că nepotul miliardarului a murit făcând repede înconjurul ţării.

La procesul desfăşurat la Judecătoria Lugoj cu data de 19 februarie a fost nevoie doar de două termene pentru ca magistraţii să dea un verdict. La primul termen magistraţii au amânat judecarea cauzei pentru că nu fuseseră citaţi părinţii victimei, respectiv Teodor Dădălău şi Cornelia Rodica Brăiloiu. La cel de-al doilea termen, şi ultimul, de pe 2 aprilie, inculpata Ileana Popescu şi-a recunoscut vina şi a regretat cele întâmplate. Avocaţii săi au sfătuit-o să meargă pe această procedură simplificată pentru a beneficia de cea mai simplă pedeapsă posibilă, mai ales că probele de la dosar o incriminau, iar o eventuală negare a faptelor i-ar fi putut complica situaţia judiciară.

Magistraţii au decis acum ca şoferiţa să fie pedepsită cu un an de închisoare, dar cu suspendare, Ileana Popescu urmând să nu meargă la închisoare pentru moartea accidentală a nepotului său. Femeia nu va avea de plăti nici vreo sumă de bani ca despăgubiri morale, materiale sau civile întrucât părinţii lui Traian nu au solicitat acest lucru. Aceştia consideră că nicio sumă de bani nu le mai poate aduce băiatul înapoi şi, în plus, orice sumă ar fi decis magistraţii suma respectivă ar fi echivalat mereu cu viaţa pierdută a lui Traian Dădălău. Sentinţa de acum nu este definitivă, dar este puţin probabil ca ea să mai fie modificată substanţial de o instanţă superioară.

Vizualizări: 347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: