Maxim şi Nistor, gata de duelul cu Belgia

Cei doi panduri chemaţi de Piţurcă la naţională au roluri diferite. Maxim are şanse mari să fie titular în meciul din această seară contra Belgiei, în timp ce Nistor va fi rezervă.

Victor Piţurcă vrea să experimenteze în amicalul contra Belgiei, dar nu prea mult. Selecţionerul a chemat 8 jucători de la Steaua, dar l-a lăsat pe dinafară pe golgeterul Rusescu. Nici Mutu, Raţ sau Tamaş nu au fost chemaţi.

Lui Piţi îi plac pandurii

Pandurii au început să aibă „lipici” la echipa naţională odată cu revenirea lui Piţurcă pe banca tehnică. Din vara lui 2011, Chiricheş şi Pintilii au fost convocaţi constant de Piţi. Între timp cei doi au ajuns la Steaua, dar Grigoraş i-a mai oferit soluţii selecţionerului. Maxim şi Voiculeţ au fost convocaţi la meciurile cu Estonia şi Andorra iar acum, la amicalul cu Belgia, acelaşi Maxim dar şi Nistor au ajuns sub tricolor. „După plecările lui Chiricheş şi Pintilii la Steaua, iată că au apărut alţi doi jucători de-ai noştri la echipa naţională. Ne bucură şi ne onorează acest lucru. Sperăm să putem da jucători în continuare, atât la prima reprezentativă, cât şi la tineret şi la loturile de juniori”, spune preşedintele Pîrvulescu. Acesta nu poate trece cu vederea saltul lui Nistor din ultimele sezoane. „Nistor e un băiat care a muncit foarte mult ca să ajungă de la Rucăr la Mioveni. Apoi a ajuns în prima ligă la noi. A muncit mult, ne bucurăm pentru el şi e o mândrie pentru noi că Dan Nistor a ajuns într-un timp foarte scurt de la liga a patra la naţionala României.” Amicalul cu Belgia îi provoacă frisoane unui alt pandur. Marian Pleaşcă a debutat anul trecut, chiar în noiembrie, între-un joc de verificare disputat în Belgia şi s-a accidentat grav la genunchi. A revenit pe teren la 9 luni după acel incident nefericit.

Le creşte şi cota !

Tot pe modelul Chiricheş şi Pintilii, pandurii aşteaptă să le crească cota lui Maxim şi Nistor. Maxim e evaluat acum la 1,3 milioane de euro în timp ce Nistor face 1 milion de euro. Cei doi nu duc lipsă de interes. „Ei aveau deja o cotă, atât Maxim cât şi Nistor sunt jucători curtaţi de echipe din ţară şi străinătate. Ne bucură asta, le-a crescut şi cota iar în continuare rămâne un imbold pentru jucătorii noştri, atât de la prima echipă, cât şi de la Pandurii II sau de la centrul de copii şi juniori. Iată că se poate ca şi de la Tg-Jiu să dăm fotbalişti la prima reprezentativă a României”, mai spune Pîrvulescu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: