Meciurile din liga a II-a şi a III-a s-au amânat din cauza ninsorii

O serie de dispute verbale care au apărut ieri între oficiali ai FRF şi LPF au creat confuzie cu privire la disputarea etapei viitoare, intermediare, la data stabilită iniţial. LPF ar fi dorit amânarea acestei etape din cauza vremii nefavorabile şi a ninsorilor dar FRF nu a aprobat acest lucru, ci doar amânarea etapei din week-end de la ligile II şi III.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, spunea ieri că etapele a XXII-a şi a XXIII-a ale Ligii I se decalează cu trei zile din cauza vremii nefavorabile. "Acum am făcut adresa către Federaţiei Române de Fotbal ca etapa intermediară de miercuri, a XXII-a, să se decaleze. Deci etapa a XXII-a se va juca în weekend-ul viitor, iar etapa a XXIII-a va deveni intermediară. Aceste două etape se decalează cu trei zile", a declarat Dragomir care aştepta un răspuns favorabil din partea FRF.

FRF a respins amânarea la Liga I

Federaţia Română de Fotbal nu este de acord cu amânarea următoarelor etape din Liga I. Surse din cadrul FRF au confirmat că Dumitru Dragomir, preşedinte al LPF, şi Crisi Borcea au făcut o propunere verbală de amânare încă de la Comitetul Executiv al FRF. Verbal li s-a transmis însă că este imposibil acest lucru, iar cei doi au ameninţat atunci că vor înştiinţa în scris de la LPF amânarea. Ceea ce au şi făcut. FRF pregăteşte însă avizul negativ pentru că data meciului amical al naţionalei cu Ucraina este 29 mai, când după noul program al LPF ar fi programată etapa a 34-a. Mai mult, după meciul cu Ucraina, urmează stagiul naţionalei în Austria, iar LPF ar fi vrut pe 2 iunie finala Cupei României.

Mai mult, surse din cadrul LPF au confirmat că vremea este doar un pretext invocat de LPF, nu motivul adevărat al amânării etapelor. Motivaţia reală este dorinţa deţinătorului drepturilor TV, DigiSport, ca derby-ul Dinamo - Steaua să nu se desfăşoare într-o miercuri, când ar avea audienţă mai mică, ci în week-end, pentru a-i creşte audienţa.

Se amână meciurile din ligile II şi III

Federaţia Română de Fotbal a făcut deja precizări referitoare la această situaţie iar etapa de miercuri nu se va mai amâna, urmând să fie amânate doar etapele programate în acest week-end la ligile inferioare.  „În cadrul şedinţei de azi a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât exclusiv reprogramarea etapelor programate la finele acestei săptămâni la nivelul Ligilor a II-a şi a III-a, precum şi la cel al juniorilor şi al fotbalului feminin”, se arată în comunicatul FRF unde este expus şi răspunsul dat celor de la LPF la cererea de amânare: „Adresei pe care Liga Profesionistă de Fotbal ne-a trimis-o după încheierea şedinţei Comitetului Executiv al FRF, nu i se poate da curs, din următoarele considerente: Comitetul Executiv al FRF a stabilit programul semifinalelor Cupei României-Timişoreana, ediţia 2009-2010 în zilele de 24 şi 25 aprilie a.c. (turul) şi, respectiv, 14 şi 15 aprilie (returul), precum şi finala competiţiei amintite, în ziua de 26 mai a.c., la Iaşi, toate acestea regăsindu-se şi în grila de programe a deţinătorului de drepturi TV, conform contractului încheiat de acesta cu FRF. În ziua de 26 mai a.c. este programată, la Iaşi, şi finala Cupei României la fotbal feminin; Tot pe 26 mai a.c. urmează să se desfăşoare, tot la Iaşi, Adunarea Generală a FRF, care are pe Ordinea de Zi propuneri de modificare a Statutului;  În urma aprobării date de Comitetul Executiv al FRF, echipa naţională a României va avea un stagiu de pregătire în perioada 24 mai - 5 iunie a.c., care va cuprinde şi trei meciuri amicale: contra Ucrainei (pe 29 mai) - contractul fiind semnat, precum şi în zilele de 2 şi 5 iunie a.c., în cazul ultimelor două existând înţelegeri de principiu, care urmează să se transforme în contracte ferme. Ţinând cont de cele de mai sus, programul competiţional al returului campionatului Ligii I, ediţia 2009-2010, rămâne neschimbat, la fel şi cel al Cupei României-Timişoreana”.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: