Medic chirurg cu jumătate de normă la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu

Secţia de chirurgie a Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti Jiu a fost pe punctul a se închide, asta după ce a rămas fără nici un medic. Singurul cadrul medical care îşi desfăşura activitatea în acestă secţie suferă de o boală foarte gravă care nu îi mai permite continuarea activităţii. Un medic chirurg de la Spitalul Orăşenesc din Novaci vine cu jumătate de normă la spitalul din Bumbeşti Jiu, pentru ca Secţia de Chirurgie să nu fie închisă. 
Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost la un pas de a rămâne fără secţia de chirurgie, pentru că singurul medic care lucra aici nu-şi mai poate practica meseria, fiind răpus de o boală gravă. Pe lângă faptul că secţia putea fi oricând închisă, cadrele medicale nu puteau să-şi mai ia salariile pentru că secţia nu mai oferea servicii medicale de specialitate. În această situaţie managerul Spitalului orăşenesc din Bumbeşti-Jiu s-a văzut nevoit să ceară sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Postul de medic chirurg a fost scos şi la concurs numai că nimeni nu a optat pentru acest loc de muncă. În această situaţie s-au purtat discuţii cu alţi medici chirurgi din judeţ, pentru a lucra cu jumătate de normă la Spitalul din Bumbeşti-Jiu, însă numai un singur chirurg de la Spitalul din Novaci a acceptat.
„Am fost solicitaţi să acordăm sprijin domnului manager al Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu, care este pus într-o situaţie dificilă din cauza lipsei de specialişti, mă refer la specialităţile chirurgicale. Este într-o situaţie foarte delicată, în sensul că nu putea să mai plătească personalul care-şi desfăşura activitatea în sălile de operaţie, pentru că salariile sunt rezultatele unor servicii medicale cu specific al secţiei, ori nefiind medic, nu puteau să fie plătiţi că nu aveau activitate. Era o situaţie mai delicată, managerul ne-a cerut sprijinul, noi am găsit un medic chirurg care să-şi desfăşoare activitatea în afara orelor de program, este vorba de un medic cu jumătate de normă. Am obţinut toate aprobările necesare, ştiindu-se perioada dificilă prin care trecem, că nu se fac angajări, este într-adevăr o situaţie excepţională”, a declarat Marius Boieriu, director executiv, DSP Gorj.


Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: