Medic cu lacrimi în ochi în faţa judecătorului

Unul dintre medicii trimişi în judecată în faimosul dosar al ”Mafiei Permiselor” a fost audiat ieri la Tribunalul Gorj, Rodica Lehner încercând cu această ocazie să îl convingă pe judecătorul de caz de nevinovăţia sa.

Inculpată alături de Dana Vodislav sau Elena Băltărețu Dinică, Lehner a vorbit chiar cu lacrimi în ochi despre corectitudinea sa şi lipsa oricărei intenţii de a încălca legea. Medicul a precizat că nu a luat niciodată bani nemunciţi şi a încercat mereu să îşi facă datoria din respect faţă de profesie şi colegii săi. Unul dintre avocaţii din proces a intervenit şi a menţionat că faptele pentru care sunt judecaţi la Târgu Jiu medicii trimişi în judecată de Parchetul General se întâmplă în continuare în multe alte oraşe ale ţării. Acesta a dat ca exemplu Craiova, spunând că oricine se duce acum şi plăteşte suma de bani cerută de un medic primeşte fişa medicală de care are nevoie la şcoala de şoferi sau la locul de muncă.

Procurorii tocmai de asta îi acuză pe medici, că au eliberat mii de fişe medicale fără să îi examineze pe solicitanţi şi că au încasat banii pe documentele respective fără să îi înregistreze în contabilitate, neplătind astfel taxe către stat. La termenul de ieri au fost audiaţi şi doi martori, tineri cărora le-a fost însă greu să îşi aducă aminte cu precizie dacă li s-a emis bon fiscal, dacă au fost complet examinaţi din punct de vedere medical, unul dintre ei menţionând că instructorul de la şcoala de şoferi a fost cel care i-a procurat fişa, evident contra unei sume de bani. Solicitantul a fost examinat doar oftalmologic, restul parafelor medicale fiind puse de medici în schimbul banilor primiţi. Procesul medicilor este departe de a se finaliza, în dosar mai fiind de audiat zeci de martori, până acum doar doi dintre inculpaţi recunoscându-şi faptele. Un medic de familie şi o asistentă medicală şi-au asumat responsabilitatea şi au primit pedepse cu suspendarea executării închisorii, în dosarul aflat acum pe rol la Tribunalul Gorj mai fiind 7 inculpaţi care aşteaptă o sentinţă din partea instanţei.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: