Poliţiştii locali din Târgu Jiu cer suplimentul salarial în instanță

Câteva zeci de poliţişti locali din Târgu Jiu încearcă să redobândească pe calea instanţei nişte drepturi pe care le-au pierdut în luna ianuarie, în baza unor decizii emise de conducerea Poliţiei Locale Târgu Jiu. Este vorba de suplimentul la salariu de care au beneficiat poliţiştii locali din categoria funcţionarilor publici, bonus acordat ilegal, conform unui raport al Curţii de Conturi întocmit la Primăria Târgu Jiu în 2014. De teama că vor trebui să returneze banii din urmă, poliţiştii locali au apelat la sindicat pentru a contesta deciziile date de Poliţia Locală Târgu Jiu.

 Este vorba de circa 40 de poliţişti locali din Târgu Jiu care fac parte din categoria funcţionarilor publici, care au rămas fără suplimentul salarial, după ce Curtea de Conturi a stabilit că primăria Târgu Jiu a acordat nelegal aceste drepturi. Acum, sindicaliştii care reprezintă această categorie de polițiști locali au depus o acţiune în instanţă în speranța că vor redobândi acest drept pentru membrii de sindicat. "În instanţă reclamăm drepturile care au fost luate în urma unui control al Curţii de Conturi la primăria Târgu Jiu. Funcţionarii publici au beneficiat de ele prin legea 330 din 2009 a salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice şi abrogată prin legea 284/2010. Au avut nişte suplimente salariale pe care le primeau angajaţii la salariu reprezentând o diferenţă dintre funcţiile publice locale şi de stat. Cuantumul era de circa 200, 300 de lei. Erau sume importante. Ei sunt nemulţumiţi că aceste drepturi au fost tăiate de Curtea de Conturi, ca şi când ar fi fost încasate ilegal. Noi am atacat decizia conducerii Poliţiei Locale, pentru că noi ca sindicat nu am primit acest raport al Curţii de Conturi. În momentul în care colegii au primit deciziile că nu mai beneficiază de aceste drepturi au hotărât să acţionăm în instanţă aceste decizii date de către conducerea Poliţiei Locale. La prima înfăţişare să cerem în instanță să vedem și noi acest raport", a declarat Marius Mirea, președintele Sindicatului Polițiștilor Locali din Județul Gorj.     

Reprezentanţii Poliţiei Locale Târgu Jiu spun că nu au primit nicio adresă oficială cu privire la acţiunile înaintate în instanță referitor la drepturile salariale reprezentând suplimente ca diferenţe între funcțiile publice locale și cele de stat. "Noi ne vom exercita prerogativele de apărare prevăzute de Codul de Procedură Civilă până la soluţionarea definitivă a acestor conflicte de muncă, instanţa rămânând să decidă cine va avea câștig de cauză”, a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Acţiunea Sindicatului Polițiștilor Locali din Județul Gorj a fost înregistrată la Tribunalul Gorj în data de 10 martie. Magistrații nu au stabilit, deocamdată, un termen de judecată.

Vizualizări: 569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: