Medici cercetaţi pentru malpraxis vor să lucreze la Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a scos la concurs opt posturi de medic în diverse specializări. Pentru cele opt posturi s-au înscris 11 medici, mare parte de la alte unități spitalicești din țară. Cel mai controversat medic care vrea să se angajeze la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este Ioan Mănăilă, deoarece are la activ o acuzaţie de malpraxis.

Un număr de 11 medici s-au înscris la concursul ce urmează să fie organizat de Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru ocuparea a opt posturi din cadrul unității. Este vorba de un post de medic pe obstetrică-ginecologie, un post de medic la compartimentul de pneumologie, un post pe chirurgie toracică, un post de medic pe chirurgie generală, un post de medic neonatolog și trei posturi de medic pe ATI. Medicii care s-au înscris pentru aceste posturi sunt cadre medicale care fie au terminat rezidențiatul, fie sunt doctori care lucrează deja la alte spitale din țară și din județ.

Pentru postul de medic ginecolog s-au înscris doi candidați, Luminița Vrînceanu, medic la un spital din Timișoara care a și fost deja respinsă, și Ioan Mănăilă, medic ginecolog la Spitalul Județean Slobozia, care a fost declarat admis. Doctorul Mănăilă este cunoscut opiniei publice după ce ziarele locale din Ialomița au scris în 2013 că doctorul a fost cercetat de conducerea spitalului pentru moartea unui bebeluș.  

Pleacă medici de la Cărbunești, Rovinari și Motru

Pentru postul de medic pneumolog s-a depus un singur dosar, cel al doctoriței Elena Vlad care activează în prezent în cadrul Compartimentului de Pneumologie al Spitalului Orășenesc Târgu Cărbunești. Dosarul acesteia a fost însă respins pentru a fi completat. Pentru postul de medic pe chirurgie toracică se va lupta un singur candidat, Angelica Nica, dosarul acesteia fiind declarat admis. Doctorița Nica lucrează în prezent în cadrul Spitalului Județean Brăila. Postul de medic chirurgie generală este disputat de Adrian Coculescu, medic chirurg la Spitalul din Cărbunești, Dănuț Dumitrelea, medic chirurg la Spitalul din Rovinari și Constantin Pătru, declarat respins. Pentru postul de medic neonatolog s-a înscris Nicoleta Lungu, medic rezident în Timișoara, însă dosarul i-a fost respins. Cele trei posturi de medic pe ATI au atras medicii din zona Motru și Novaci. Astfel pentru aceste posturi și-au depus dosar Violeta Mogan, medic rezident la Novaci, Lucian Antohi, medic anestezist la Oravița, și Mircea Șerban, medic anestezist la Spitalul Motru. Doctorul Șerban a fost singurul declarat admis.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au spus ieri că toți medicii cărora le-au fost respinse dosarele au termen cinci zile să le completeze. ”Medicii care și-au depus dosarul și au fost declarați respinși au termen până pe 7 iulie să-și completeze dosarele. Data concursului nu a fost încă stabilită, însă cel mai probabil concursul va fi organizat în luna septembrie”, a spus Cătălin Vienescu, șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul SJU Târgu Jiu. Cei mai mulți doctori cărora le-a fost respins dosarul nu au avut documente din care să rezulte că nu au fost sancționați în ultimii doi ani de către unitatea la care au activat.

Vizualizări: 3,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: