Medici din Republica Moldova, în week-end la Novaci

O echipă de medici din Republica Moldova s-a întâlnit week-endul trecut cu conducerea Spitalului Novaci pentru a pune la punct ultimele detalii înainte ca aceştia să se stabilească în zonă. Este vorba despre specialişti în ATI, ORL, Ginecologie şi Chirurgie, care în mai puţin de o lună îşi vor începe activitatea în cadrul spitalului de la Novaci.

Medicii din Republica Moldova se vor muta la Novaci împreună cu familiile lor, iar conducerea spitalului este dispusă să asigure locuri de muncă şi pentru soţiile specialiştilor, la rândul lor tot cadre medicale. După ce au vizitat spitalul şi ambulatoriul, medicii au fost conduşi la Rânca pentru a lua un prim contact cu împrejurimile.

Conducerea spitalului va pune la dispoziţia medicilor apartamente oferite de către obşti, cu titlu gratuit. „Medicii din Republica Moldova se vor muta la Novaci împreună cu familiile lor. Le-am prezentat spitalul, ambulatoriul, precum şi apartamentele unde urmează să locuiască. Doi dintre specialişti vor veni împreună cu soţiile, care sunt tot cadre medicale. Soţia specialistului ORL este medic de recuperare, iar soţia chirurgului se ocupă de inseminări. Vom asigura locuri de muncă şi pentru soţiile specialiştilor. Interesul nostru este să atragem cât mai mulţi specialişti pentru a îmbunătăţi calitatea actului medical. Noi le oferim condiţii bune de lucru, cazare gratuită şi masă contra cost, la cantina spitalului, cu 7 lei/zi”, a declarat Emil Grigore, directorul Spitalului Novaci.

În momentul de faţă, în cadrul Spitalului Novaci îşi desfăşoară activitatea 22 de medici.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: