Medicii de familie din Gorj, acuzaţi de fals şi uz de fals

Începând de ieri medicii de familie nu mai sunt în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. Cu toate astea, unii medicii primari au eliberat şi ieri reţete gratuite, compensate şi au dat bilete de trimitere. Mihai Moisescu consideră că ceea ce au făcut colegii lui intră sub incidenţa legii şi pot fi acuzaţi de fals şi uz de fals. Mai mult decât atât, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie susţine în continuare că nu se vor semna contractele.

Medicii de familia trebuiau să intre de ieri în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Asta însemna ca medicii să semneze contractul cadru pe 2011, dar nu s-a întâmplat acest lucru. În prezent, aceştia nu au contract cu Casa de Sănătate şi nu pot elibera reţete şi trimiteri. Cu toate astea au fost medici din Gorj care au făcut acest lucru. Mihai Moisescu consideră că aceştia au săvârşit în felul acesta infracţiunea de fals şi uz de fals. „Din nefericire câţiva colegi au eliberat reţete şi bilete de trimitere într-o veselie, fără să-şi dea seama că fac fals şi uz de fals“, spune Moisescu.

CONTRACTE

Mihai Moisescu susţine în continuare că nu se va semna contractul cu Casa de Sănătate chiar dacă au primit ceva fonduri în plus, dar în acelaşi timp este sigur că sunt câţiva medici care îl vor semna. „Hotărârea noastră a fost să nu semnăm aceste contracte. Probabil că vor fi 10-15 colegi de ai mei care vor semna contractele aşa cum au făcut tot timpul, dar o fac în dezavantajul lor şi pe propria lor răspundere”, a încheiat acesta.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: