Medicii de familie gorjeni câştigă minim 5000 de lei pe lună

Numărul mare de pacienţi înscrişi la un singur cabinet de medicină primară poate aduce bani frumoşi medicului. La nivelul judeţului Gorj un singur cabinet înregistrează lunar venituri de ordinul zecilor de mii de lei noi. Interesant este faptul că zilnic se fac cel mult 20 de consultaţii.

Venitul lunar al unui cabinet de medicină primară unde sunt înscrişi pe liste peste 3000 de pacienţi este de aproximativ 16.000 de lei noi. La polul opus sunt cabinetele cu câteva sute de pacienţi şi se cunoaşte acest lucru la venitul lunar, care este de aproximativ 4.000 de lei. Diferenţa dintre aceste cabinete o face numărul de pacienţi pentru că în ambele medicii nu pot efectua mai mult de 20 de consultaţii pe zi. „Noi le dăm medicilor de familie bani în funcţie de numărul de pacienţi. Cel mai puţin câştigă un medic din Gorj care are aproximativ 700 de pacienţi, iar cel mai mult un medic cu peste 3000 de pacienţi înscrişi, numai că acesta din urmă mai are un medic angajat. Veniturile cabinetelor medicale variază între 4.000 de lei şi 16.000 de lei, iar cele mai multe primesc în jur de 5.000 de lei”, spune Daniel Şurlea, director adjunct CJAS Gorj.

Din aceşti bani, medicii trebui să-şi plătească utilităţile şi asistenţii, iar ce mai rămâne sunt banii lor.

VENITURI

De exemplu cabinetul medicului Mihai Moisescu primeşte lunar de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj 6.000 de lei. Pe lângă aceşti bani, medicii de familie au şi servicii medicale contra-cost.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: