Medicii de familie primesc vaccin dacă semnează contractele

Medicii de familie sunt în continuare presaţi prin diferite modalităţi să semneze contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Ieri, medicii au mers la Direcţia de Sănătate Publică să ridice dozele de vaccin  aferente acestei luni, însă nu au putut face acest lucru decât cei care au semnat actele adiţionale.

Alexandra FOLCUŢConducerea Direcţiei de Sănătate Publică, susţine că nu este vorba de o directivă a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, ci asta este legea. De suferit au elevii de clasa I care trebuiau vaccinaţi până la sfârşitul acestui an şcolar.  Cei care nu au semnat au fost nevoiţi să facă cale-ntoarsă. Au rămas la Direcţia de Sănătate Publică decât cei care sunt în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. „Nu pot să iau vaccinul pentru că nu am semnat contractul. Nu se poate aşa ceva. Am făcut drumul degeaba. Îşi bat joc de noi. Sperăm să se termine cât mai repede circul acesta”, spune un medic.

ABUZ

Medicii susţin că sunt supuşi la un nou abuz şi sunt constrânşi să semneze contractul. „Acesta este un nou abuz din parte Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate care face orice să ne constrângă să semnăm. Nu am nici un drept să nu ne dea vaccinurile pentru că acestea vin gratuit printr-un program naţional. Nu are nicio legătură vaccinul cu contractul”, spune medicul Mariana Băluţă.

LEGE

Conducerea Direcţiei de Sănătate Gorj susţine că nu este vorba de o constrângere, ci se respectă legea. „Pur şi simplu respectăm ordinele Ministerului Sănătăţii şi legislaţia care nu ne permite să dăm aceste vaccinuri celor care nu au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, spune Adriana Sfârlează,  director adjunct DSP Gorj

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: