Medicii din Gorj, duşmanii bebeluşilor. Doi medici, noi acuzaţii!

Medicii din Gorj riscă să ajungă spaima gravidelor judecând după numărul de acuzaţii pe numele acestora. Este adevărat, de cele mai multe ori medicii sunt scoşi basma curată de colegii lor. A venit rândul medicului Nicolae Clipici. Un gorjean spune că fetiţa de numai câteva zile a fost la un pas de moarte deoarece medicul nu i-a făcut cezariană soţiei sale, deşi a solicitat acest lucru. Bărbatul se roagă ca fetiţa să se facă bine, dar sune că va depune o plângere la Colegiul Medicilor. Nu vrea decât să ştie lumea să se ferească de acest medic. Doctorul Nicolae Clipici nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Cristian Vrejea a povestit cum a ajuns în situaţia de a-şi duce fetiţa de câteva zile la un spital din Timişoara. „Am dus-o pe soţia mea la Rovinari şi de acolo au trimis-o cu salvarea la Târgu-Jiu pentru că avea complicaţii. Acolo a fost de gardă medicul Nicolae Clipici şi a zis că nu naşte. A doua zi au apucat-o durerile. O asistentă i-a făcut zece injecţii în mână ca să poată naşte natural. Nu a putut şi i-a zis medicului să-i facă cezariană, dar a refuzat. În cele din urmă a născut, în schimb fata a înghiţit lichid şi au băgat-o de urgenţă la incubator. Nu pot să vă spun în ce hal i-a vorbit medicul”, a declarat Cristian Vrejea.

Este de reamintit că nu este singurul caz şi că de a începutul anului au mai fost şi altele. Întrebarea este, când vor începe medicii să-şi facă treaba?

Când se vor opri?

Medicii din Timişoara au făcut tot ce este posibil pentru a-i salva viaţa micuţei. „Mereu au întrebat-o pe doamna Cucu de la Maternitate cum e fetiţa şi mi-a zis că e bine. I-am zis că dacă sunt probleme să o trimită şi a zis că îi fac şi ei aici ce fac alţii în alte părţi. A trimis-o în ultimul moment, iar medicii din Timişoara s-au închinat. Mi-au dat şanse minime şi încet-încet a început să-şi revină. Au spus că vinovaţi sunt medicii din Gorj, în special medicul Clipici că nu i-a făcut cezariană. Domnul Clipici sună o cunoştinţă pe acolo să vadă ce face fata, dar cu medicii nu are tupeu să vorbească. Îi este frică să nu se întâmple ceva”,  mai povestit bărbatul.

În funcţie de evoluţia stării de sănătate a micuţei, tatăl va face o sesizare la Colegiul Medicilor. „Aştept să văd ce se întâmplă cu fata mea şi dacă îşi revine, dar o să fac plângere la Colegiul Medicilor pentru că nu mi se pare normal ce s-a întâmplat. Nu am nicio pretenţie, doar să nu-şi mai bată joc şi de alte femei cu copii”, a declarat Vrejea.

CERCETĂRI

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu nu cunoaşte acest caz şi în situaţia în care va exista o sesizare se vor face cercetări. „Noi nu cunoaştem niciun caz. Acum aflăm. Dacă domnul respectiv are o nemulţumire este aşteptat să facă o sesizare şi o să verificăm ce s-a întâmplat”, a declarat directorul medical Cristina Căliman. În prezent micuţa şi mama ei sunt internate într-un spital din Timişoara.

Vizualizări: 374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: