Medicii şi asistenţii, reîncadraţi la spitalul de la Sadu

Intenţiile privind redeschiderea spitalului de la Sadu încep să se concretizeze. Săptămâna viitoare, primarul Constantin Bobaru îi va prezenta Ministrului Sănătăţii, în vederea avizării, noua structură a unităţii spitaliceşti în baza căreia să poată fi încadrat personalul medical. Edilul local spune că deja a purtat discuţii cu o parte a fostului personal medical pentru a se reîntoarce la vechiul loc de muncă. Structura spitalului presupune 95 de paturi, clasificarea acestuia fiind de categoria a IV-a.

Spitalul de la Sadu va fi redeschis în această vară, după cum dă asigurări primarul Constatin Bobaru. “În aceste zile, lucrăm la o structură a spitalului în baza căreia să poată fi încadrat personalul medical. Este vorba despre o structură cu 95 de paturi, spitalul urmând să fie unul de categoria a IV-a, cu două linii de gardă. Săptămâna viitoare vom merge la Ministerul Sănătăţii cu această structură în vederea avizării”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Acesta spune că primii angajaţii vor fi medicii şi asistenţi daţi afară. “Am purtat discuţii cu medicii şi personalul medical cu care a funcţionat spitalul înaintea închiderii. Majoritatea sunt dispuşi să-şi reînceapă activitatea aici. Fostele cadre medicale ale vechiului spitalul vor fi primii angajaţi”, a precizat Bobaru.

3 milioane de euro

Primarul Bobaru a suspendat demersurile iniţiate în vederea realizării parteneriatului public privat, nu înainte de a fi evaluat patrimoniului spitalului. “Patrimoniul spitalului a fost evaluat la suma de 3 milioane de euro. Evaluarea a fost aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local. Nu am renunţat definitiv la ideea parteneriatului public privat, dar vom încerca mai întâi varianta redeschiderii spitalului în sistem public întrucât avem susţinerea Guvernului şi este o variantă mai simplă şi mai rapidă”, a declarat Bobaru.  

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: