Medicul pandurilor se opune purtării măştilor

Medicul echipei Pandurii a vorbit ieri despre problema care a isterizat şi lumea fotbalului, gripa nouă AH1N1. Ion Şerban spune că nu trebuie ca jucătorii să se teamă să mai joace meciul de la Iaşi la care echipa va face deplasarea pentru că vor fi luate unele măsuri de precauţie. Medicul a explicat faptul că nu e indicat ca jucătorii să intre pe teren cu măştile contra gripei pentru că nu au efect şi împiedică jucătorii să mai respire.

Medicul pandurilor a precizat că, în cazul în care se va face deplasarea de la Iaşi, se vor lua unele măsuri de evitare a contactului cu colectivităţile şi izolare a echipei undeva în afara oraşului. „Sincer nu ne este teamă acum că jucăm cu cei de la Poli Iaşi pentru că ne vom lua şi noi nişte măsuri de precauţie, încercăm să mergem într-un loc unde să fim mai izolaţi şi lotul să fie departe de colectivitate şi mai restrâns. Iar dacă Federaţia va decide să jucăm meciul vom lua măsuri pentru a nu avea nici un fel de problemă” a explicat Ion Şerban. Conducerea echipei a făcut deja demersuri pentru a caza fotbaliştii în afara oraşului, iniţial fiind agreată varianta de a merge la Vaslui de unde să se deplaseze în ziua meciului la Iaşi.

Măştile prezentate deja de presă ca fiind un mod de apărare contra virusului gripei noi nu sunt agreate de medicii cu specializare sportivă care cred că acestea îngreunează respiraţia şi nu au o eficienţă decât de 20%. „Nu cred că este cazul să jucăm cu măştile acelea de protecţie şi ca medic nu cred că ar fi posibil pentru că la efortul care se face în timpul unui meci ar însemna să împiedicăm jucătorii să respire. Pentru că masca aceea îngreunează respiraţia jucătorului foarte mult şi nici nu asigură o protecţie foarte mare, doar în jur de 20 %. Deci nu se pune problema să se joace cu măşti şi nu cred că ar fi o soluţie bună” a mai precizat medicul Şerban. Acesta a mai precizat că Buta nu va fi apt să joace după părerea sa la jocul cu Pandurii şi nici nu ar avea cum să facă parte din lot dacă e purtător al virusului: „Boala lui Buta s-a confirmat. Eu cred că el nu este apt să joace în primul rând dacă a avut gripă. Iar pentru că e purtător şi transmiţător de virus nu va fi în lot. Deci singura preocupare a noastră e ca aceia care vor fi pe teren de la Poli iaşi să fie sănătoşi 100%, să nu fie purtători de virus şi să ne transmită şi nouă boala în timpul meciului. Virusul se transmite prin contact direct, pentru că mai pui mâna pe adversar. Deci se poate transmite şi în timpul unui meci de fotbal.”

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: