Medinţu: Nu ştiu dacă mă înscriu, peste patru ani am 69 de ani

Directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu, nu s-a decis dacă să participe sau nu la concursul organizat de o firmă de recrutare pentru toate cele patru posturi ale Directoratului. Medinţu pare să fie afectat de discuţiile create pe seama vârstei sale şi spune că peste patru ani va avea 69 de ani. Medinţu a mai spus la Radio Infinit că vânzarea de energie nu se face ca la piaţă, iar singura şansă a companiei este de a intra pe bursa energiei cu un preţ competitiv.

Reporter: La ce vă aşteptaţi după acest anunţ?

Aurel Medinţu: Depinde ce zice firma. Firma selectează candidaţii. Deocamdată nu este înscris nimeni, nu ştiu dacă mă înscriu, e o procedură în desfăşurare. Când firma se pronunţă, o să vedeţi noii membri.

Rep.: Vă gândiţi să vă înscrieţi?

A.M.: Nu pot să spun acum pentru că procedura nu e declanşată, se declanşează după încheierea contractului. Eu mă gândesc la multe, dar nu e subiect de actualitate, pentru că vorbim de cazuri ipotetice. Ce o să fac... Deocamdată problema asta nu mă preocupă pentru că nu există cazul respectiv.

Rep.: E posibil să se schimbe tot Directoratul?

A.M.: E posibil orice.

Rep.: Aţi dori acest mandat pe patru ani?

A.M.: E complicat de spus. Aţi văzut că toată lumea se ia de mine că am o vârstă înaintată. Dacă eu m-aş duce acolo, deşi e posibil să mă duc, o să zică, domn’le peste patru ani acesta face 69 de ani. Deci, nu are sens să discutăm situaţii ipotetice.

Rep.: Credeţi că se va realiza acel mix energetic?

A.M.: Eu sunt convins că se va face, dar v-am mai spus că realizarea că mixului energetic nu constituie o soluţie miraculoasă de rezolvare a problemelor complexului. Situaţia se va îmbunătăţi, dar restructurarea complexului, în ideea de a reduce preţul de cost, trebuie să fie preocuparea de bază a Directoratului.

Rep.: Directoratul umblă să facă contracte pe energie, care mai e situaţia?

A.M.: Nu trebuie să umble Directoratul de la Petroşani la Sibiu ca să vândă energie. Asta e o prostie. Piaţa energiei este o activitate pe care puţini o cunosc. Şi cei care nu o cunosc zic că e ca la piaţă. Te duci şi, dacă nu vinzi în Târgu Jiu, te duci la Petroşani. Nu e aşa. Până la urmă, ca să intri pe piaţă trebuie să ai preţ de vânzare competitiv într-o situaţie dată.

Rep.: În ceea ce priveşte creanţele. Aveţi şanse să le recuperaţi?

A.M.: Se fac eforturi, domnul director a fost luni la Bucureşti, tocmai într-o problemă de acest gen.  (...) Tragem speranţă, ne bazăm pe recuperarea banilor.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: