Medinţu rămâne director la CE Oltenia şi după demisie

Aurel Medinţu rămâne director la Divizia Energie din Complexul Energetic Oltenia, a declarat directorul general executiv al companiei Laurenţiu Ciurel. Medinţu şi-a dat demisia pe 2 martie după un conflict cu fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere, Dorin Spătaru. Ulterior, Consiliul de Supraveghere a fost revocat, iar Medinţu a revenit pe post. Ciurel susţine declaraţiile lui Medinţu, care spunea că a fost selectat de firma de recrutare, dar consiliul nu a vrut să-i valideze mandatul. Oricum situaţia lui Medinţu la CEO nu este lămurită, deoarece foşti membri ai Consiliului de Supraveghere au afirmat că Medinţu nu a fost cel mai bine cotat candidat şi că directorul Ciurel a periclitat recrutarea directorului de la energie tocmai pentru că nu fusese selectat Medinţu.

Aurel Medinţu a rămas director la Divizia de Energie din CE Oltenia în urma unei decizii a noului Consiliu de Supraveghere, cu toate că fostul Consiliu a acceptat demisia directorului, iar mandatul său s-a încheiat în data de 24 martie, când i-a expirat preavizul. Directorul Ciurel a relatat varianta sa. „Domnul Medinţu a fost perceput de fostul Consiliu de Supraveghere ca fiind cel care este de fapt în umbră şi s-a reproşat lucrul asta şi este artizanul acelor puseuri de independenţă pe care Directoratul le-a avut la un moment dat. Şi ne-am trezit că, după ce am avut o decizie dată de Consiliul de Supraveghere cum că domnul Medinţu a câştigat un concurs şi e pe primul loc să semneze contractul pentru membru deplin al Directoratului, decizia a venit doar pentru domnul Antonie şi că pentru Medinţu se reia selecţia“, a spus Ciurel la o emisiune TV.

Pe de altă parte, Gabriel Dumitraşcu, fostul preşedinte al CS din CE Oltenia, a spus că nu s-a ajuns la semnarea contractului pentru că Medinţu nu a fost selectat. Mai mult, a spus că Laurenţiu Ciurel a pus în pericol selecţia deoarece a făcut publice numele a doi candidaţi, care lucrau pentru alte companii.

Demisia lui Medinţu, la coş

Ciurel a mai spus că Medinţu şi-a dat demisia la supărare spunând că nu se poate lucra cu cei din Consiliu. „După ce a trimis demisia a venit hârtie de la minister că vechiul CS nu mai există. O parte din el rămâne pentru continuitate, ca să poată să transmită mai departe... Şi ce-au făcut? În ultima zi de activitate legală au trimis o hârtie prin care e acceptată demisia domnului Medinţu“, a spus Ciurel, adăugând că Medinţu este o persoană de o mare calitate profesională, pe care-l pot contrazice maxim 7-8 persoane din ţară. După schimbarea Consiliul de Supraveghere, noul Consiliu a decis că Medinţu rămâne pe post, aruncând la coş decizia de încetare a relaţiilor contractuale luată de foştii supraveghetori. „La ora aceasta echipa e completă. Domnul Medinţu e în concediu medical şi sper să revină repede“, a mai spus Ciurel.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: