Membrii USL nu reuşesc să se „alieze“

USL-iştii ascund gunoiul din interior sub preşul alianţei. Liderii partidelor aliate au obligaţia să spună că totul merge bine, însă multitudinea neînţelegerilor apasă greu pe umerii Uniunii.

Uniunea Social Liberală de la Gorj nu-şi mai poate ascunde gunoiul gros sub preş, aşa cum a făcut până acum. Problemele din interior sunt mari, acest lucru recunoscându-l chiar membrii Partidului Social Democrat Gorj, care înţeleg că lucrurile scapă de sub control. Oricât de mult s-ar chinuii aliaţi să se „alieze“, mecanismul gândit de Victor Ponta şi Crin Antonescu nu funcţionează la Gorj. „Sunt probleme şi nu le putem ignora. Le-am sesizat şi din mass-media şi din ce ştiu eu. Este nevoie de dialog şi negociere, de implicare a autorităţilor de la nivelul judeţului, pentru că multe ori interesele locale depăşesc raţiunea şi atunci e bine să vedem şi ce vor oamenii ăia şi de ce nu se înţeleg. Nu se face o alianţă chiar aşa uşor. Cred că acest dialog nu prea are loc şi din această cauză apar şi problemele. E părerea mea, din ce văd, discut şi aud sunt destule lucruri care trebuie puse la punct. Mai e ceva până la alegeri si e timp ca aceste probleme să fie puse la punct”, susţine social-democratul Cristian Toader Pasti.

Cu problemele în faţă, liderul liberalilor gorjeni, Dian Popescu, ignoră realitatea din teritoriu şi susţine că există doar o mică neînţelegere în câteva localităţi, cum sunt Turcineştiul şi Prigoria. În rest, totul merge ca pe roate. „Cei care spun că cei care spun că uniunea nu funcţionează sunt voci izolate. În acest moment ne înţelegem, există cazuri izolate, ca cel de la Prigoria şi Turcineşti. Aceste cazuri vor fi analizate. Nici domnul Cârciumaru, Călinoiu, cum de altfel nici eu nu am ştiut de această problemă”, declară Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

NEÂNŢELEGERI

Deşi la ultima întâlnire pe care au avut-o în urmă cu mai bine de două luni, cele trei partide care au format Uniunea Social Liberală, PSD, PNL şi PC au stabilit că se vor întâlni mult mai des, acest lucru nu s-a întâmplat. Din contră, lucrurile s-au deteriorat, iar conservatorii au decis să meargă singuri în alegerile din 2012. Nici între PSD şi PNL nu miroase a bine, dat fiind că până acum PSD a pus peste tot viceprimari.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: