Memorii pentru excluderea viceprimarul din Turcineşti

Consilierii locali PNL şi PSD de la Turcineşti au trimis memorii la şefii de partid în vederea excluderii liberalului Dumitru Modrea din USL. Ei îl acuză pe viceprimar de faptul că încearcă să pună diferite piedici în acţiunile de preluare a reţelei de apă potabilă de către Aparegio. Modrea spune că nu se opune măsurilor luate în favoarea localnicilor. Ba mai mult, este hotărât să candideze pentru postul de primar în ciuda faptului că Vasile Gogălniceanu, actualul edil local, se bucură de susţinerea USL. Consilierii sunt convinşi că Modrea va fi candidatul PDL-ului pentru Primăria Turcineşti.

Neînţelegerile dintre primarul şi viceprimarul comunei Turcineşti se amplifică cu atât mai mult cu cât USL îl susţine pe Vasile Gogălniceanu pentru un nou mandat. Chiar până şi consilierii locali s-au împărţit în două tabere.

Primarul, de acord cu cei şapte consilieri sau invers

Un grup format din patru consilieri PSD şi trei consilieri PNL au semnat un memoriu pe care l-au trimis la şefii de organizaţii în vederea excluderii liberalului Dumitru Modrea din USL. Aceştia îl acuză pe viceprimar de faptul că a făcut reclamaţii la Aparegio pentru a nu mai prelua reţeaua de apă potabilă, deşi furnizorul o inventariase deja. “Considerăm că Modrea nu va mai trebui să facă parte din USL pentru că pune piedicii în preluarea apei de către Aparegio. Prin modul în care conduce organizaţia PNL va distruge această organizaţie, lucru dovedit şi prin demiterea unui consilier şi aducerea unui fin de-al său. Se pare că Dumitru Modrea va fi candidatul PDL-ului la Primăria Turcineşti”, se arată în memoriu.

La rândul său, primarul Vasile Gogălniceanu este de aceeaşi părere cu cei şapte consilieri semnatari ai memoriului. “Deşi s-a semnat protocolul USL, la Turcineşti au fost întotdeauna probleme cu Modrea. Viceprimarul are o atitudine ostilă faţă de consilierii USL şi mereu a lucrat în umbră. Îşi doreşte să candideze la primărie, dar neavând loc la USL va trece un alt partid”, a declarat Vasile Gogălniceanu.

Modrea, în PNL până pe 15 martie

Viceprimarul comunei Turcineşti spune că nu ştie nimic despre nici un memoriu şi că nu s-a opus niciodată măsurilor luate în favoarea cetăţenilor. Vasile Modrea este hotărât să candideze pentru postul de primar, chiar şi ca independent. “În situaţia în care PNL-ul nu-şi va îndrepta privirile spre mine, mă voi orienta spre un alt partid. Nu exclud posibilitatea de a candida la primărie chiar şi ca independent. După data de 15 martie voi face publice intenţiile mele. Până atunci voi rămâne membru PNL”, a declarat liberalul Modrea. Viceprimarul speră să se efectueze sondaje şi la nivelul comunei Turcineşti, fiind sigur că rezultatul acestora îi va fi favorabil. “Am înţeles că, la nivel de USL, se vor face revizuiri în 12 localităţi în care sunt probleme. Consider că la Turcineşti sunt probleme mari. Nu mi se pare normal să fie susţinut de către USL, un cetăţean urmărit penal, aşa cum este în prezent primarul Vasile Gogălniceanu”, a mai precizat Modrea.  

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: