Menajera i-a „curăţat” bijuterii de 20.000 de lei

O angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu s-a ales marţi seara cu nişte „brăţări speciale” la mâini din partea poliţiştilor, după ce a fost reclamată şi acuzată de furt calificat.

Femeia, în vârstă de 41 de ani, este infirmieră la unitatea sanitară, dar menajeră în timpul liber, ocupându-se de curăţenia din casa unor avocaţi din oraş. Oamenii i-au dat cheia casei pe mâini şi au sperat că vor scăpa de corvoada bătutului de covoare şi a ştergerii prafului, negândindu-se că vor plăti cam scump pentru confortul dorit. Delia Novac le-a câştigat acestora încrederea, mai ales că are un copil mic de crescut, leafa de la spital fiind total insuficientă, numai că femeia a dorit mai mult decât era plătită. A luat 200 de euro şi bijuterii de circa 20.000 de lei.

După cum spun anchetatorii, a băgat mâna în bijuteriile familiei pentru care lucra şi le-a amanetat prin oraş pentru a face repede rost de banii necesari. „Din investigaţiile efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit că suspecta, în perioada decembrie 2011 – martie 2012, folosindu-se de o cheie potrivită, a pătruns fără drept în locuinţa părţii vătămate, iar de aici a sustras bani şi bijuterii pe care ulterior le-a valorificat pe raza municipiului Târgu-Jiu”, se arată într-un comunicat de presă dat ieri publicităţii de IPJ Gorj.

Procurorul de caz a solicitat arestarea preventivă a femeii, numai că judecătorii au lăsat-o pe aceasta în libertate, pe considerentul că băgarea ei după gratii nu ar ajuta la recuperarea prejudiciului. Novac are interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu în următoarea lună, ieri ea fiind pontată absentă la locul de muncă. Şefii şi colegele o aşteaptă la slujba de la spital, administrativ neputând fi dispusă vreo sancţiune la adresa sa până când o instanţă de judecată nu dă un verdict final în privinţa acuzaţiilor ce-i sunt aduse. Este clar însă că, neoficial, femeia va avea de dat multe explicaţii nu doar la Poliţie şi Parchet, ci şi colegelor de muncă, asistentele şi restul cadrelor medicale neaşteptându-se să aibă dea face cu o asemenea situaţie.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: