Mesajul lui Cotojman pentru CEO în dosarul “Sinistraţii“: Să nu se predea!

Primarul din Roşia de Amaradia se teme că din cauza reconstruirii celor 31 de case ale sinistraţilor, CE Oltenia va renunţa să mai extindă perimetrul de la cariera din comună spre Olteţ. De fapt, primarul a adus o serie de argumente din care rezultă că decizia instanţei nu este corectă. Mai mult, primarul insinuează că juriştii de la CEO au pierdut intenţionat acest proces.

Pe 11 iulie, Curtea de Apel Craiova a decis că Prefectura Gorj, Consiliul Judeţean şi Complexul Energetic Oltenia trebuie să reconstruiască 31 de case ale sinistraţilor din Roşia de Amaradia. Decizia a fost surprinzătoare mai ales că procesul se judeca de ani de zile, iar sinistraţii au pierdut peste tot, până la Curtea de Apel.

Au mai primit o dată bani

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojmna, declară că cei mai mulţi din cei 31 de sinistraţi au fost deja despăgubiţi. În conferinţa de presă de ieri de la PD-L, Cotojman a spus că din cei 31, 14 au deja case reconstruite de Guvern, la Albeni. „Să nu se predea”, le transmite Cotojman juriştilor de la CE Oltenia. „Pentru alţi 8 li s-a pus la dispoziţie materiale şi lotul de casă şi au construit singuri, iar diferenţa sunt situaţii de cetăţeni care zic eu că sunt cu semnul întrebări. Unii dintre ei sunt în afara perimetrului de alunecare de teren. Pe listă sunt şi persoane care nu au fost afectaţi şi în structura de rezistenţă, sunt doar mici fisuri. Mai sunt cazuri care au refuzat la vremea respectivă materiale, avem două cazuri de acest gen. Nu au vrut nici locuinţă, nici materiale, motivând că nu au posibilităţi să-şi reconstruiască o casă şi nu au nevoie de materiale. Se poate întâmpla ca acţiunea sinistraţilor să ajungă la rejudecare“, explică Cotojman.

Jurista CEO, acuzată că nu şi-a făcut treaba

Primarul spune că se teme că după această soluţie, compania nu va mai înainta cu perimetrul Carierei Seciuri. „Eu zic să nu se predea şi că mai pot să aducă argumente în instanţă. Am vrut să trag un semnal de alarmă către juriştii CE Oltenia ca la termenul următor să se poziţioneze şi să se mobilizeze mai bine, să susţină această cauză  în ideea că doresc continuarea activităţii miniere. Nu vreau mâine-poimâine să mi se reproşeze că nu mai pot continua activitatea minieră pentru că trebuie să refacem aceste imobile. Dacă reuşesc să probeze că respectivii membri din  asociaţie au primit o dată sprijinul de la Guvern şi acum se încearcă să mai primească încă un sprijin de la CE Oltenia“, a menţionat Cotojman. „Am impresia că la ultima înfăţişare jurista nu a scos în evidenţă toate argumentele pe care le-a avut la dispoziţie pentru a influenţa magistraţii“, a încheiat acesta.

1 milion de euro este suma necesară pentru reconstruirea a 31 de case

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: