Micii întreprinzători din mediul rural, aşteptaţi să depună proiecte

Gorjenii care au sau vor să-şi dezvolte o afacere în mediul rural au acum ocazia printr-o nouă sesiune de proiecte finanţate de Uniunea Europeană prin Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. În sesiunea trecută au fost selectate patru proiecte din opt depuse.

Micii întreprinzători gorjeni trebuie obligatoriu să desfăşoare activitate în mediul rural şi să aibă punct de lucru acolo. Proiectele se depun la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit până la data de 15 iulie. Cei care vor primi sprijin financiar nerambursabil sunt microîntreprinderile şi persoanele fizice autorizate. „Micii întreprinzători din mediul rural au acum o nouă şansă să depună proiecte de finanţare prin intermediul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rulară şi Pescuit. Finanţarea prevede pe această măsură 30% din fonduri proprii şi 70% din fonduri europene. Gorjenii au două opţiuni, fie îşi fac singuri proiectul fie optează pentru o firmă de proiectare ceea ce cred eu că este mai bine. Suma maximă pe care o pot lua este de 200.000 de euro dacă e microîntreprindere şi 50.000 de euro pentru persoanele fizice autorizate”, a declarat Cosmin Mazilu, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Afaceriştii din mediul rural pot opta pentru dezvoltarea industriei uşoare cum ar fi articolele de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje. De asemenea pot fi eligibile şi activităţile din olărit, brodat, frizerie sau cizmărie. „Şansele sunt mari trebuie doar ca oamenii din mediul rural să ştie de aceste măsuri şi să nu se dea bătuţi din cauza birocraţiei. În ultima sesiune au fost eligibile patru din opt proiecte depuse”, a declarat Cosmin Mazilu.

Gorjenii mai au timp până pe 15 iulie să depună proiecte, până acum la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit nu a fost adus niciun proiect.   

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: