Microbuzele şcolare vin la sfârşitul lui decembrie

Microbuzele destinate transportului elevilor vor veni în Gorj la sfârşitul acestei luni. Cel puţin acestea sunt promisiunile cu care Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, s-a întors de la Ploieşti, unde a avut loc o întâlnire cu conducerea Ministerului Educaţiei.

Cinci sau şase microbuze sunt promise Gorjului de Ministerul Educaţiei. La nivelul întregii ţări numărul maşinilor se ridică la 170. Acestea trebuie să ajungă în localităţile gorjene până la sfârşitul lunii decembrie, acolo unde unităţile de învăţământ au fost comasate, iar copiii sunt nevoiţi să parcurgă pe jos câţiva kilometri. „Am avut o întâlnire la Ploieşti cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu secretarul de stat Oana Badea. Promisiunea este una fermă, că până la sfârşitul lunii microbuzele destinate transportului de elevi de la nivelul întregii ţări vor sosi. Ne aşteptăm ca în judeţul Gorj să primim cinci sau şase microbuze”, spune Gheorghe Mitescu.

Cu aceste maşini transportul va fi asigurat în localităţi precum Alimpeşti, Bengeşti-Ciocadia, Samarineşti sau Roşia de Amaradia. În primele două localităţi primarii asigură transportul copiilor prin închirierea unui microbuz transport persoane de la o firmă şi se plâng că nu pot face faţă costurilor transportului elevilor în aceste condiţii. 

Mijloc improvizat pentru elevii din Samarineşti

De această veste s-a bucurat şi primarul localităţii Samarineşti, Marian Ardeiu, care spune că abia mai poate asigura transportul micuţilor. În respectiva localitate copiii sunt aduşi la şcoală de la o distanţă de zece kilometri, în condiţiile în care şcoala Băzăvani a fost desfiinţată. „Avem un Aro vechi luat de la cineva. E un mijloc de transport improvizat care nu este deloc încăpător şi se defectează aproape zilnic. Pe unii copii îi mai aduc şi părinţii la şcoală. În total avem de transportat 38 de elevi. Un microbuz ne-ar fi de mare folos”, susţine Marian Ardeiu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: