Microhidrocentralele de pe Gilort, sursă de locuri de muncă pentru gorjeni

Proiectul prin care un consorţiu italian urma să construiască două microhidrocentrale pe râul Gilort au început să prindă contur. Potrivit primarului din Novaci, firma româno-italiană a amenajat deja un şantier pentru construcţia primei microhidrocentrale şi a depus şi actele pentru cea de-a doua. Vestea este cu atât mai bună cu cât cele două microhidrocentrale înseamnă zeci de locuri de muncă pentru locuitorii din Novaci.

Cele două microhidrocentrale vor fi amenajate pe râul Gilort, în apropierea oraşului Novaci şi vor produce energie electrică, dar vor fi şi o sursă importantă de locuri de muncă. Potrivit primarului Pantelimon Todea, reprezentanţii consorţiului italian au dat asigurări că persoanele care vor fi angajate vor fi exclusiv din zona Novaci. „Este vorba de o firmă româno-italiană, Serg Company, a obţinut deja autorizaţie de construire pentru o microhidrocentrală şi a depus actele în vederea obţinerii şi pentru cea de-a două. Din câte am văzut, au organizat deja şantier acolo, au scos lucrarea la licitaţie, cred că a şi atribuit-o deja”, a declarat Pantelimon Todea, primarul din Novaci.

Investiţia este una de zeci de miliarde, numai autorizaţia de construirea pentru prima microhidrocentrală aducând la bugetul local aproape patru miliarde. „Valoarea investiţiei nu o cunosc dar dacă ar fi să judecăm după valoarea autorizaţiei de construcţie, este de ordinul zecilor de miliarde. Cert este că firma respectivă a concesionat de la una din obştile din Novaci pe o perioadă de 74 de ani. Nu ştiu să vă spun valoarea concesiunii”, a declarat Pantelimon Todea.

Potrivit edilului din Novaci, în cel mai scurt timp, firma va oferi locuri de muncă pentru novăceni aşa că cei interesaţi pot întreba la sediul firmei din Târgu Jiu. „Din câte ştiu eu, este vorba de câteva zeci de locuri de muncă, atât pentru calificaţi cât şi pentru necalificaţi. Oricum, firma are un sediu şi în Târgu Jiu, pe undeva prin apropierea liceului Tudor Vladimirescu”, a adăugat primarul.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: