„Micul Titulescu” – joaca de-a retragerea și candidatura la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a reușit să rupă gura târgului la sfârșitul săptămânii trecute, când a postat un anunț pe pagina sa de Facebook prin care dădea de înțeles că la sfârșitul anului se retrage din politică. Asta doar după „câștigarea ultimei bătălii”, când își dorește să lase în lupta politică pe alții „mai tineri”, el preferând să se dedice mai mult familiei și altor părți bune și frumoase din viața sa. Mai rămâne varianta ca Ponta să candideze și să piardă Cotroceniul, o variantă care chiar că nu-i convine Micului Titulescu…

Mesajul postat de Ponta a fost prilejuit de împlinirea a 13 de la intrarea acestuia în politică, prin intermediul lui Adrian Năstase. Scris nu în termeni tocmai clari și cu un limbaj extrem de diferit față de ceea ce reprezenta ca mesaj public Ponta până acum, textul de pe Facebook a sucit însă mințile și limbile multor analiști puși să comenteze ce a postat premierul acolo. În continuare, el a spus că "trebuie să punem capăt tranziţiei de la societatea comunistă (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o ţară europeană, cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi! ". "În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea", scrie Ponta în încheierea mesajului său.

Se retrage sau candidează

Vorbele alambicate ale premierului și neexplicate de acesta până acum au deschis o serie de discuții la sfârșit de săptămână, mai toți comentatorii și politicienii fiind de părere că Ponta se pregătește de o retragere, în timp ce colegii de partid l-au și văzut ca pe viitorul candidat al partidului la prezidențiale. Alții spun că premierului i s-ar fi arătat dosarele aflate în lucru la DNA, despre care s-a mai vorbit pe la începutul anului, iar alții consideră că dacă la 41 de ani ai săi, 42 în septembrie, Ponta se consideră un politician bătrân, ce să mai zică atunci cei care provin inclusiv de dinainte de 1989 și care s-au integrat perfect în politica și economia de piață din România?

Până se vor clarifica lucrurile, o eventuală retragere din politică ar putea însemna și un parlamentar mai puțin în Gorj. În plus, pentru cine mai ține minte, la lansarea candidaturii în 2012 deputatul de Târgu Jiu spunea, sincer, că nu își făcea problemele pentru bătălia pe care o avea de dus cu Dan Diaconescu la acel moment ci pentru mandatul pe care îl dorea din 2016 încolo…

REACŢIE

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că mass-media au interpretat greşit postarea făcută de Victor Ponta pe Facebook, susţinând că acesta nu se referă la retragerea din viaţa politică, ci "din disputa politică", adăugând: "Poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni". 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: