Micul trafic cu ţigări, în atenţia Poliţiei

În acest week-end, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Gorj şi inspectori din cadrul Vamei Gorj, au desfăşurat o serie de acţiuni ce au avut drept scop identificarea persoanelor şi agenţilor economici care comercializează produse accizabile - tutun, alcool, fără a respecta normele legale în vigoare.

Pe parcursul acestor acţiuni au fost aplicate nu mai puţin de 40 sancţiuni contravenţionale în valoare de 52.500 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării peste 1.390 pachete de ţigări, pe care diverse persoane fizice sau agenţi economici le deţineau în vederea comercializării fără a respecta legislaţia în vigoare.

Exemple:

- La data de 7 mai a.c., o echipă mixtă de control a depistat pe raza municipiului Tg-Jiu, pe Gheorghe D.C., de 38 ani, din municipiu, care transporta cu un autoturism cantitatea de 500 pachete ţigări, fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe cel în cauză cu amendă în valoare de 1.500 lei, iar ca măsură complementară au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de ţigări.

- La aceeaşi dată, pe raza municipiului Motru, a fost identificată Cornelia B., de 37 ani, din localitate, care deţinea în vederea comercializării cantitatea de 150 pachete de ţigări fără timbru.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, iar pachetele de ţigări i-au fost confiscate.

Valoarea totală a ţigaretelor confiscate pe parcursul acţiunilor, depăşeşte suma de 10.000 lei.

Acţiunile pe linia combaterii comerţului ilicit cu produse accizabile vor continua.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: