Mihuţescu acuză Garda de Mediu că-l pune să plătească pentru gunoiul din Novaci

Un scandal monstru s-a produs între primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, şi comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj, Ovidiu Ilie. Primarul din Baia spune că a depus deja un memoriu Gărzii Naţionale pentru că reprezentanţii din teritoriu nu au vrut să-i arate actul de constatare la aplicarea unei amenzi. Comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj spune că are dovezi fotografice în care primarul este văzut stând de vorbă cu comisarii de control. Pandurul a relatat în ediţia de ieri că primarul din Baia de Fier a primit o amendă de 500 de milioane de lei de la Garda de Mediu pentru mormanele de gunoaie din localitate.

Mihuţescu îi acuză pe comisarii gorjeni de complicitate cu primarul din Novaci, Pantelimon Todea. Mai mult decât atât, Mihuţescu declară că în ziua controlului a fost ameninţat de comisari Gărzii de Mediu motiv pentru care a înaintat deja un memoriu Gărzii Naţionale de Mediu. „Mi-au dat amendă pe semnătura primarului din Novaci. Actul de constatare a gunoaielor a fost făcut la Novaci şi semnat de primar unde menţionează că zona este în administrarea primăriei Baia de Fier. Eu am solicitat actul şi nu vor să mi-l dea. Eu nu am semnat nimic, vreau să-mi arate mie actul de constatare semnat la Novaci”, a declarat Constantin Mihuţescu.

Primarul, ameninţat de două doamne

Mai mult decât atât, acesta susţine că primarul din Novaci este pe mână cu comisarii de mediu, aceştia din urmă anunţându-l tot timpul pe Todea dinainte de controale. „Cum vă explicaţi atunci că cei din Novaci au colectat gunoaiele cu câteva ore înainte. Ei când coborau cu gunoaiele, eu atunci urcam la Rânca să le colectez şi am dat acolo peste comisari. Nu atunci au colectat şi ei că doar cu o zi înainte au fost făcute pozele şi nu aveau cum. Vă spun că este mânăreală între ei”, a declarat Constantin Mihuţescu. Primarul din Baia susţine chiar că a fost ameninţat de comisarii de control să nu mai dea din gură că altfel o să ia amenzi şi mai mari şi că una dintre comisarele prezente acolo nu avea statut de comisar şi deci nici drept de control. „Nu s-au legitimat, m-au ameninţat că dacă mai vorbesc nu ştiu ce păţesc şi oricum una dintre ele e juristă şi nu are drept de comisar. Eu am depus deja un memoriu la Garda Naţională de Mediu pentru toate abuzurile astea”, a precizat Mihuţescu.

Probe fotografice

Ovidiu Ilie, comisar şef al Gărzii de Mediu Gorj recunoaşte că una dintre comisarii de control a fost jurist însă în urmă cu doi ani a luat concursul de comisar. Acesta a primit chiar şi cererea pe 544 a lui Mihuţescu şi spune că îi va face un scurt rezumat despre actul de constatare din Novaci pe care i-l va trimite prin poştă. „E normal să zică acum ce zice, dacă el nu a vrut să pună la dispoziţia comisarilor niciun act, domnul Todea a semnat actul de constatare pentru zona lui, dar eu nu înţeleg de ce mi-a solicitat actul de constatare al Novaciului. Să-şi vadă de primăria lui şi de ce se întâmplă acolo. E ruşinos să spui că ai fost ameninţat de două doamne. Eu o să-i fac un rezumat al notei de la Novaci pentru că nu pot să-i pun actul pentru că sunt şi informaţii cu caracter personal. Eu vă pot pune la dispoziţie dovezi fotografice în care primarul din Baia stă de vorbă cu un comisar”, a declarat Ovidiu Ilie.         

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: