Mii de elevi îşi încearcă norocul la bacul de toamnă

Peste 2000 de elevi gorjeni care au picat bacul s-au înscris pentru susținerea acestui examen în sesiunea din toamnă. Procentul de promovabilitate scăzut înregistrat în ultimii doi ani la acest examen îngroașă numărul candidaților la examenul din toamnă și pe cel al șomerilor. În acest an procentul  de promovabilitate a fost sub 50%. Sunt așteptați la examen și elevii corigenți și cei din promoțiile anterioare, unii dintre aceștia fiind obligați să mai scoată și ceva bani din buzunar pentru a se prezenta la examen.

Mii de elevi gorjeni își încearcă pentru a doua oară norocul la examenul de bacalaureat din august. La sesiunea din toamnă sunt așteptați elevi care nu au luat examenul în vară, cei din promoțiile anterioare și elevi corigenți. ”Avem înscriși un număr de 2181 de candidați, dar se vor mai face înscrieri când aplicația va fi deschisă, după examenul de corigențe. La ora actuală avem înscriși 415 de  elevi corigenți. Cei care vor promova în luna august, înainte de începerea competenţelor de comunicare în limba română, străină sau înainte de competențele digitale va fi deschisă aplicația și se vor putea înscrie”, spune Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Dar înainte de a susține probele la care nu au luat notă de trecere, elevii vor beneficia de ore de pregătire. ”Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat vor face pregătiri. Deja patru licee din județ ne-au trimis programul de pregătiri pe perioada rămasă până la începerea probelor scrise. Este vorba de Grupul Școlar Tismana, Peștișani, Colegiul Tehnic Nr.2, Energetic. Inițial voiam să centralizăm, să nu lăsăm fiecare școală să facă meditații, dar din câte se pare colegii mei vor să lucreze fiecare la nivelul școlii cu elevii pe care i-au pregătit pe timpul celor patru ani de zile”, mai spune Ion Ișfan.

MEDITAŢII

Profesorii care vor da meditații pe perioada verii vor putea să primească și ceva bani pentru orele prestate, însă nu se știe încă cum și cât. ”Din discuțiile pe care le-am avut cu conducerea Ministerului la acțiunea de lucru de săptămâna trecută de la Sinaia reieșea că se fac eforturi pentru a fi plătiți aceste meditații. Nu putem depăși Legea salarizării, fiind vorba de plata cu ora”, mai explică Ion Ișfan.

CALENDAR

Sesiunea a doua a examenului va demara pe 20 august cu evaluarea competențelor în limba română, într-o limbă de circulație internațională sau cu evaluarea competențelor digitale. Pe 27 august are loc proba scrisă la limba și literatura română, pe 29 proba obligatorie a profilului, iar pe 31 august proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele se vor afișa pe 5 septembrie. În funcție de aceste rezultate mai există șansa pentru elevi să meargă la facultate în acest an pe locurile rămase libere.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: