Mii de gorjeni au pierdut subvenţiile la încălzire

Noile criterii de acordare au făcut ca mii de gorjeni să nu se mai încadreze în acest an pentru subvenţiile la încălzire. În Târgu Jiu numărul beneficiarilor s-a redus la jumătate, dar sunt localităţi unde doar 20% din cei care primeau anul trecut subvenţii au mai depus cereri. Primarii susţin că unii oameni sunt puşi pe scandal şi nu înţeleg noile condiţii, în timp ce alţii s-au resemnat deja.

Numărul beneficiarilor de subvenţii s-a redus drastic anul acesta. Un exemplu este la Târgu Jiu unde anul trecut au fost în jur de 11.000 de beneficiari, iar anul acesta îşi depuseseră dosarele aproape 5.000 de oameni până vineri. Nici aceştia nu se ştie încă dacă se încadrează, pentru că urmează ancheta socială. „Peste 5.000 de târgujieni şi-au depus dosarele pentru ajutoarele de încălzire şi se depun zilnic. Anul trecut am avut 11.000 de beneficiari”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a primăriei Târgu Jiu.

La Bumbesti Jiu diferenţa este şi mai mare, primarul declarând ca, văzând condiţiile, oamenii nu s-au mai înghesuit să-şi depune dosarele. „Anul trecut am avut 1.200 de beneficiari, iar până acum avem doar 200 de cereri înregistrate. Un număr foarte mic comparativ cu anul trecut şi nici nu e de mirare, că oamenii când au văzut condiţiile nici nu au mai îndrăznit să ceară ajutoare”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

La Novaci, din cei aproape 1.000 de beneficiari de anul trecut dacă vor rămâne câteva sute este bine, potrivit primarului Todea. „Avem în jur de 60 de cereri înregistrate şi 1.000 de beneficiari anul trecut. O să fie câteva sute nu mai mult că sunt condiţii grele de acordare”, a declarat Pantelimon Todea.

La Rovinari se menţine încă un echilibru în sensul că dacă anul trecut au fost 1.800 de beneficiari, nici anul acesta numărul nu o să scadă radical pentru că sunt deja peste 1.200 de cereri înregistrate. „Până astăzi sunt 1.200 de cereri înregistrate şi anul trecut au fost 1.800 de beneficiari. Sunt foarte multe ajutoare pe gaze în Rovinari şi pe lemne în cartierul Vârţ”, a declarat viceprimarul oraşului Rovinari, Laurenţiu Chivu.

La Tismana, numărul beneficiarilor aproape s-a înjumătăţit însă ancheta socială urmează să-şi spună cuvântul. „Anul trecut am avut aproape 2.000 de beneficiari, iar anul acesta avem aproape 1.000 de cereri înregistrate, dar mai e timp. Oricum omul ştie acum că dacă are tractor sau pădure nu mai vine să ceară ajutoare”, a declarat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: