Mii de locuri de muncă la bursa absolvenţilor

Sute de absolvenţi de studii medii sau superioare au participat vineri la bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Pentru prima dată în istoria organizării unor astfel de burse, locurile de muncă au fost de ordinul miilor după ce în sală au fost prezenţi reprezentanţii a două companii de recrutare care puneau la dispoziţia absolvenţilor peste trei mii de locuri de muncă în domeniul cablajelor auto şi al prelucrării cărnii. Absolvenţi nu şi-au arătat însă disponibilitatea de a munci în alt judeţ.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată vineri în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, a venit cu o ofertă generoasă pentru tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Doi angajatori din Timişoara şi Arad le-au oferit absolvenţilor şi nu numai peste două mii de locuri de muncă în domeniul cablajelor auto şi prelucrarea cărnii. ”Recrutăm de aproape un an de zile dar avem nevoie de şi mai mult personal. Avem nevoie de operator de producţie, confecţioner de cablaje auto în Arad şi avem nevoie de operator procesare carne în Timişoara unde oferim şi cazări gratuite. Dacă am avea peste o mie de oameni ar fi perfect. Venim aici pentru că în zona respectivă sunt foarte multe fabrici, sunt foarte multe locuri de muncă şi nu mai facem faţă cu populaţia care este în judeţele Timiş şi Arad şi atunci trebuie să ne orientăm către alte judeţene cu şomeri mai mulţi”, a spus Sorin Cotigă, reprezentat Total Consult Timişoara, singura firmă cu capital românesc privat în acest domeniu.

Lucian Cornea este doar unul din tinerii care s-au prezentat vineri la bursă în speranţa că va găsi un loc de muncă care să-i convină. A văzut oferta companiilor de recrutare, dar spune că nu este interesat să muncească în afara judeţului Gorj. ”Particip pentru a doua oară la o bursă a locurilor de muncă. De aproape un an nu am un loc de muncă şi nici nu am reuşit să găsesc ceva care să-mi convină. Între timp am participat la nişte cursuri de specializare prin fonduri europene. Prea puţin mă interesează oferta celor din Arad sau Timişoara, nu sunt dispus să plec din localitate momentan. Dacă nu voi găsi nimic mă voi gândi şi la această opţiune. Deocamdată sunt bine în sensul că nu sunt întreţinător de familie, nu am copii”, a spus Lucian Cornea din Târgu Jiu.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, la bursa locurilor de muncă au participat 42 de angajatori care au oferit în total 476 de locuri de muncă în domeniul construcţiilor, în domeniul asigurărilor, confecţiilor metalice şi textile. La toate acestea se adaugă şi cele peste două mii de locuri de muncă oferite de companiile de recrutare.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: