Mii de locuri libere rămase pentru clasa I şi pregătitoare

Şcolile din județul Gorj au suficiente locuri pentru copiii care trebuie să meargă la toamnă în clasa I sau la clasa pregătitoare. Pentru a doua etapă au rămas peste 1500 de locuri libere la clasa pregătitoare și peste 1200 de locuri pentru clasa I. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că nu va fi nevoie de suplimentarea locurilor, chiar și în unitățile cele mai solicitate, cum ar fi Școala Generală ”Alexandru Ștefulescu” sau Colegiul Național ”Spiru Haret”.

Reprezentanții ISJ Gorj spun că la nivelul județului nu va fi nevoie d suplimentarea locurilor pentru înscrierea la clasa pregătitoare și la clasa I. ”În etapa a doua se înscriu copiii care provin din alte circumscripții, alte localități sau județe. La nivelul județului Gorj mai sunt disponibile 1596 de locuri pentru clasa pregătitoare și 1246 de locuri pentru clasa I. Toate unitățile au locuri libere pentru această etapă”, spune Ermina Frunzaru, referent de specialitate în cadrul ISJ Gorj. Părinții care și-au înscris copiii la cele mai solicitate școli vor afla pe 27 martie dacă copiii au fost acceptați. ”Pe 27 martie se vor selecta copiii, iar cei care vor rămâne vor merge la școala de circumscripție sau unde au mai rămas locuri”, mai explică Ermina Frunzaru. Aurel Popescu, directorul Școlii Generale ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu spune că până acum au fost înscriși 265 de copii pe cele 250 de locuri disponibile. Directorul nu crede că va fi suplimentat numărul de locuri. Asta în condițiile în care pentru clasa I și clasa pregătitoare au fost recenzați cam 80 de elevi. ”Nu știu dacă vom suplimenta numărul de locuri va fi suplimentat. Probabil Inspectoratul ne-ar aproba, dar nu mai avem săli de clasă și cred că e suficient”, menționează Aurel Popescu.

CRITERII

Pe 27 martie vor intra în funcțiune criteriile de departajare a copiilor. ”De la noi vor rămâne pe dinafară 15 copii sau poate vor obține aprobare pentru a funcționa cu mai mulți elevi în clasă, cu 27 să spunem. Dacă rămân pe dinafară vor fi însriși în a treia etapă”, explică Aurel Popescu. Criteriile propuse pentru departajarea copiilor se numără apropierea locului de muncă al părinților, dacă în unitate mai învață un frate, dacă părintele este cadru didactic.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: