Militaru a împărţit copiilor cadouri fără culoare politică

Până anul acesta ziua de 1 Iunie aparţinea doar copiilor, cu baloane şi tricouri în toate culorile, cu desene pe asfalt şi concursuri la care nu se strigă lozinci de partid. De data aceasta, manifestările dedicate Zilei Copilului, începute cu câteva zile înainte de sărbătoarea propriu-zisă, au scos în stradă partide politice, dornice care mai de care să iese în evidenţă cu culorile proprii, ţintuite în şepcuţe, balonaşe, tricouri, steguleţe. Unde mai pui că, alături de puternicele îndemnuri la vot, bieţii copii au primit până şi pliante cu candidaţii la europarlamentare sau publicaţii electorale! Şi totuşi, unul dintre proaspeţii politicieni ai judeţului Gorj, mai tânăr, dar cu scaun la cap, cum bine zice un proverb, a preferat să strice ordinea instaurată de partide în ultima vreme, fără să încerce monopolizarea sărbătorii copiilor în scopuri de campanie. Deşi a organizat concursuri pentru copii şi a sprijinit la Motru acţiuni ale clubului elevilor, cu participare internaţională, deputatul de Gorj Severus Militaru nu a acceptat să-i folosească pe cei mici pentru a atrage voturile părinţilor : “ Sunt festivităţile lor, nu privilegiul electoral al politicienilor. Şi aşa culorile politice au ajuns pricină de discriminare a românilor din partea membrilor unor formaţiuni politice!…avem responsabilitatea să oferim copiilor respectul cuvenit, iar, dacă putem să-i sprijinim, s-o facem dezinteresat…”
 Poate şi de aceea tânărul politician a reuşit să strângă cel mai mare număr de copii la competiţia de biciclete şi triciclete dotată cu Cupa 1 Iunie, concurs la care toţi participanţii au primit diplome şi dulciuri, neinscripţionate electoral. Adresată celor mai mici dintre cei mici, preşcolarii şi elevii din clasele I-IV, întrecerea a adunat în faţa Casei Sindicatelor din Motru peste 250 de copii şi educatori şi a avut trei câştigători, care au primit diplome şi premii în bani. Acţiunile întreprinse de deputatul de Gorj nu s-au rezumat la municipiul Motru. Obişnuit să străbată localităţile din colegiul său în aproape toate weekend-urile, Militaru şi consilierii săi au trecut ieri pe la grădiniţele şi şcolile generale pentru a împărţi celor mici dulciuri. 
 Parlamentarul ne-a obişnuit deja cu acţiunile destinate copiilor, nu doar de ziua lor. Acţiunea “Copiii Gorjului, în vizită la Parlamentul României”, iniţiată de Severus Militaru, a fost primită cu entuziasm de către toate şcolile, iar deputatul ţine neapărat ca în decursul mandatului său toţi copiii din colegiul IV să viziteze “locul unde se fac legile ţării”.  


Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: